Хенрик Лундквист спаси 34 удара за третия си шътаут от началото на сезона и 58-и в кариерата, а отборът на Ню Йорк Рейнджърс победи с 3:0 Питсбърг в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Рейнджърс води с пет точки на НЙ Айлъндърс на второто място в Столичната дивизия близо 20 мача преди края на редовния сезон, но също така изостава с 15 пункта от лидера Вашингтон.

Лундквист, който записа 27-а победа за сезона на вратата на тима от Ню Йорк, изпревари Мартин Бродюр в класацията за най-много успехи на вратар през първите му 11 години в лигата. Кевин Хейс, Доминик Муур и Йеспер Фаст помогнаха за рекорда на шведския национален страж, вкарвайки трите шайби във вратата на Пингвините. 

Рейнджърс спечелиха четвърта поредна победа в НХЛ, прекратявайки серията от шест успеха на Пингвините в "Конзол Енерджи". Капитанът на домакините Сидни Кросби не помогна особено за обратното, след като не изстреля дори една шайба към Лундквист през първите две части и сложи край на серията си от седем поредни мача с гол.

Дани Декайзер и Хенрик Зетеберг вкараха голове в началните минути на първата и финалната третина за победа на Детройт с 3:1 над Отава. Петер Мразек отрази 22 удара на вратата на Червените криле, но неговият опит за втори пореден шътаут беше провален от точен удар на Зак Смит само 2:24 минути преди сирената. Детройт обаче отговори моментално с гол на празна врата на Дарън Хелм, който подпечата победата над Сенаторите и вгорчи дебюта на Дион Фанеуф.

Победата доближи Детройт на шест точки от първото място в Атлантическата дивизия, което в момента заема отборът на Флорида. Отава пък запази шестата си позиция в същата дивизия.

Райън Милър спря 34 удара за победата на Ванкувър с 2:1 над Аризона, с което Канадците прекратиха серията си от пет поредни поражения. Джейк Виртанен вкара в първата третина, а Яник Хансен покачи головата си сметка на 16 попадения от началото на сезона. Милър пък вече е с баланс от 9:1 срещу Аризона, включително перфектното 6:0 край Големия каньон.