Сейнт Луис спечели с 3:2 у дома срещу шампиона Чикаго в седмия плейофен мач между двата състава в Западната конференция на Националната хокейана лига на САЩ и Канада. Домакините спечелиха серията с 4:3 успеха.

Трой Брауър се разписа при добавката в средата на третия период за крайното 3:2 в полза на Блус. Това е първи плейофен гол за опитния хокеист след 2013 година. Сейнт Луис поведе с 2:0 в първата третина след голове на Йори Лехтера и Калтън Парайко.

Отборът на Чикаго, който има три титли през последните шест сезона, изравни след попадения на Мериън Хоса и Андрю Шоу съответно в края на първия и началото на втория период.

Блус преминава първия кръг на плейофите за първи път след 2012 година. Следващият съперник на Сейнт Луис е отборът на Далас.

В друга плейофна среща от НХЛ, играна тази нощ, Нешвил победи с 3:1 като домакин срещу Анахайм. Матиас Екхолм и Джеймс Нийл реализираха важни попадения във втората част, а Ший Уебър добави още един гол на празна врата в самия край на шестата среща между двата състава. Асистенцията за крайното 3:1 беше на Джеймс Нийл. Резултатът в серията е равен - 3:3 победи.

Райън Кеслър реализира почетното попадение за Дъкс при числено превъзходство във втората третина.

Решителният мач номер седем между двата отбора е на 28 април в Анахайм. Нешвил за първи път в историята си ще играе седми двубой от плейофна серия.