Конър Шийри вкара два гола за Питсбърг при победата с 4:3 над Едмънтън в мач от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Успехът изкачи Пингвините на първо място в класирането на Столичната дивизия от Източната конференция, като те са равни по точки с Ню Йорк Рейнджърс, който загуби с 3:5 срещу Ванкувър.

Евгени Малкин и Карл Хагелин вкараха другите два гола за Пингвините, докато Мат Мъри спаси 25 удара в първия си домакински мач след среща номер 5 за купа "Стенли" през миналия сезон. Сидни Кросби остана без точки, но пък взе дейно участие в атаката за втория гол на героя Шийри, който вкара победната шайба 1:42 минути преди сирената.

Звездата на гостите Конър Макдейвид записа асистенции и при трите гола за Едмънтън, а освен това се справи перфектно със защитата срещу Кросби - неговият идол от детството. Джордън Еберли вкара две шайби за гостите, Патрик Маруун отбеляза петото си попадение за сезона, а Кам Талбът спаси 27 удара на вратата си.

Александър Бъроуз вкара два гола в последната третина за победата на Ванкувър в Ню Йорк, с което Канадците прекъснаха серия от девет поредни загуби. Хенрик Седин и Свен Берчи добавиха по гол и асистенция за гостите, които загубиха осем пъти в редовното време след четирите поредни победи на старта.

Детройт се изкачи на трето място в Атлантическата дивизия, след като Андреас Атанасиу изравни за 2:2 срещу Филаделфия в редовното време и вкара единствената дузпа след продължението. Червените криле са равни по точки с Тампа Бей и изостават с осем от лидера в класирането Монреал, който надви с 3:2 Бостън. Кари Прайс спря 41 удара за Канадците, а Пол Байрън вкара победния гол 1:12 минути преди финалната сирена на срещата.

Уинипег се изкачи на четвърто място в Централната дивизия на Западната конференция, след като Патрик Лейн втория си хеттрик за сезона при 8:2 срещу Далас и с това поведе в листата на реализаторите. В Тихоокеанската дивизия пък Лос Анджелис разгроми Торонто със 7:0 и също заема четвърта позиция.