Иван Ходулов е един от най-талантливите ни хокеисти. Той е само на 22 години, но вече има сериозна визитка и опит зад гърба си, и е един от лидерите в мъжкия национален отбор.

Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с него, непосредствено след приключването на Световното първенство за мъже, трета дивизия, на което София бе домакин и часове преди хокеистът ни да замине за Съединените американски щати. Какво ще прави там и защо България не се изкачи във втора дивизия, вижте в следващото интервю:


Ходулов е известна фамилия в българския хокей. Кирил Ходулов е едно от популярните и дейни лица в този спорт у нас – бивш хокеист, треньор, включително, водил и националния отбор, а в момента е и президент на хокеен клуб ЦСКА, освен това е член на Управителния съвет на федерацията.

По неговите стъпки уверено върви синът му Иван. 22-годишният Ходулов-младши не само наследява от баща си любовта към хокея, но с талант и много воля работи усилено да се наложи на най-високо ниво в този спорт.

Иван Ходулов израства в школата на ЦСКА, записва мачове и за Левски и Академик, но още на 14-годишна възраст излиза в чужбина да трупа по-сериозен опит. Изкарва три години в словашклия клуб Пиешчани. След това получава страхотна възможност да стане част от отбор от второто най-силно първенство по хокей в света – Континенталната хокейна лига. Одобрен е на камп от Динамо (Санкт Петербург) и подписва договор. Проблеми с документите и контузия му попречват да се наложи. Въпреки това той остава Русия и играе с друг отбор в Младежката хокейна лига на КХЛ.

След това носи екипа на литовския "Жалгирис" Вилнюс, играе в Канада, а миналата година бе част от отбора от американската професионална FHL лига Сейнт Клейър Файтинг Сайнтс. Saint Clair Fighting Saints.

Иван Ходулов си бе за няколко седмици в България, за да помогне на националния отбор при участието на Световното първенство за мъже, трета дивизия, на което София бе домакин. Ходулов бе асистент капитан и един от лидерите на тима, който обаче загуби финала срещу Люксембург, а така и възможността да се изкачи в по-горна дивизия.

Сега талантливият ни хокеист заминава отново за САЩ, където ще участва в кампове с надежда да подпише нов професионален договор.