Хокеистите на Уошингтън Кепиталс показаха, че не са готови да излязат в почивка и след 5:2 като гости срещу Питсбърг изравниха резултата в серията на 3-3 победи. Те ще бъдат домакини в решаващия двубой №7. 

Столичани доминираха в мача и не оставиха шансове на съперника, като поведоха с 5:0. Те вкараха по една шайба в първите две третини чрез Ти Джей Оши и Андре Бураковски, като бяха солидни и в защита и ограничиха съперника едва до 9 точни изстрела за 40 минути. 

16 секунди след началото на последната част Никлас Бакстрьом реализира с хубав удар за 3:0 и това окончателно уби интригата. Попадения на Джон Карлсън и отново на Бураковски направиха срама на Пингвините пълен, преди с два бързи гола на Джейк Генцъл и Евгени Малкин те да запазят малко от гордостта си, но те едва ли ги успокояват особено. 

В историята 8 от 9 пъти до момента Питсбърг е елиминирал съперника си от столицата в плейофите, включително печелейки на два пъти решаващи 7-и срещи като гост. Сега ще трябва да го направи отново, ако иска да запази надежди за нова купа Стенли.