Хокеистите на Отава Сенатърс нанесоха тежък удар на шампиона Питсбърг, след като го сразиха с 5:1 и поведоха с 2-1 във финала на Източната конференция на НХЛ. Мач №4 отново ще бъде в Канада. 

Ключова за триумфа се оказа първата третина, в която домакините нанизаха 4 шайби, като 3 от тях бяха реализирани само в рамките на 2:18 минути. Оттам за Пингвините нямаше връщане назад. 

Преди това Майк Хофман бе открил след само 48 секунди игра, което постави носителя на Купа Стенли в страшно трудно положение. Сидни Кросби вкара единствената шайба на Питсбърг в третата третина, като и в трите мача от серията тимът е реализирал по един гол, докато канадците имат общо 7, макар и да не се разписаха в предишния сблъсък. 

„Започнахме лошо. Никога не е приятно да изостанеш, но когато стигнеш до 0:4 е ясно, че шансовете ти не са големи” коментира Кросби. Вратарят Марк-Андре Флюри пусна 4 гола от 9 удара и след това бе заменен от Мат Мъри, направи 19 спасявания. В атака обаче гостите не бяха убедителни и ще трябва отново да наваксват пасив в серията.