Хокеистите на Нешвил продължават да творят история в НХЛ. След като стигнаха до първия си финал в конференцията, сега вече те за първи път ще имат шанс да се борят за купа „Стенли”. 

Предатърс победиха Анахайм с 6:3 у дома и по този начин затвориха серията с 4-2 победи, ставайки шампиони на Запад. В големия финал те ще играят срещу Питсбърг или Отава. 

Вратарят Пека Рине имаше много работа, но направи 38 спасявания, а Колтън Сисънс се отчете с хеттрик за успеха, като най-важен бе третият  му гол, с който резултатът стана 4:3. 

Началото бе фантастично за Предатърс, които поведоха още след 81 секунди с гол на Остин Уотсън. В средата на периода Колтън Сисънс удвои аванса, като през първата третина домакините оправиха едва 4 точни удара срещу 12 за Дъкс, но показаха отлична ефективност. 

Във втората третина доминацията на Патоците продължи и те успяха да върнат интригата, след като чехът Ондржей Касе реализира. За първите 40 минути ударите бяха 25-8 за Анахайм, но все пак Предатърс влязоха в последната част с аванс. 

В нея калифорнийци продължиха да стреля и да търсят изравняването, но Колтън Сисънс ги смрази с трети гол, след като направи добавка при ситуация, при която два предишни негови удара бяха отразени от вратаря. Така Нешвил дръпна с 3:1 и това изглеждаше, че решава всичко. 

Патоците обаче се вдигнаха на щурм и изравниха с два гола за по-малко от 4 минути чрес Крис Уогнър и Кам Фаулър. Ключовият момент дойде точно 6 минути преди края. Тогава Кале Ярнкрок намери Сисънс отляво на вратата, той стреля от движение и вкара ключовата шайба. 

Голове на празна врата за Филип Форсберг и Остин Уотсън в края само направиха победата на Нешвил още по-убедителна.