Хокеистите на Отава забравиха за тежката загуба от Питсбърг с 0:7 в предишния мач и след 2:1 доведоха нещата до решителен 7-и мач във финала на Изток в НХЛ. 

Резултатът в серията е 3-3, като ключовият сблъсък, който ще определи втория финалист в Лигата ще бъде в залата на Пингвините в петък от 3,00 часа сутринта българско време. 

Вратарят Крейг Андерсън бе вдъхновяващ за домакините, след като изигра невероятен мач и спаси 45 удара към вратата си. Доминацията на Питсбърг бе сериозна, но това не помогна на носителя на купа Стенли. 

„Играхме добре и имахме много положения, но шайбата просто не влезе във вратата. Смятам обаче, че ако продължим по същия начин, ще постигнем резултата, който искаме“ заяви треньорът на Пингвините Майк Съливан. 

Евгени Малкин даде аванс на гостите във втората третина, но още преди края на периода Боби Райън изравни при пауърплей, който прекъсна серията на Сенатърс от 29 поредни неуспешни числени предимства. 

Само 94 секунди след началото на последната третина Майк Хофман отбеляза с отличен удар по диагонала в горния ляв ъгъл на вратата. Мат Мъри бе солиден за гостите с 28 спасявания, но това не помогна на отбора.