Руската звезда в хокея Александър Овечкин сътвори история в НХЛ, след като стана първият от 100 години с два последователни хеттрика в първите две срещи от сезона. 

След като заби 3 шайби срещу Отава, тази нощ Ови добави още 3 при разгромната победа на Вашингтон Кепиталс над Монреал Кънейдиънс с 6:1. И за трите му гола асистенциите бяха на Евгени Кузнецов. 

Той откри след само 20 секунди игра, а до края на първата третина вече бе оформил хеттрика си, като отбора му водеше с 4:0. Подобно нещо не се бе случвало от първия сезон на НХЛ – 1917-18, когато Сай Денени, Джо Малоун и Рег Нобъл го направиха. 

„Приятно е, когато играем добре и вкарваме голове. Във форма сме и трябва да продължим така” коментира Овечкин, който вече има 114 мача с повече от един гол, с което изравни постижението на Теему Селане. 

В същото време след трудното начало на сезона, шампионите от Питсбърг удари финалиста Нешвил с 4:0 и записа първи успех. Пингвините паднаха с 1:10 от Чикаго в предишния си двубой, но сега се справиха, след като Мат Мъри отрази всичките 26 точни удара на съперника.