Чешкият нападател Яромир Ягър се отличи с гол и асистенция при победата на Калгари над гостуващия Детройт с 6:3 и изравни постижение на легендата Горди Хоу.

Ягър вкара първото си попадение с екипа на канадците, с който направи 5:2 за домакините, а преди това той участва в изработването на гола на Марк Янковски, с който канадците откриха резултата.
Така чехът стана първият играч след Хоу, който записва гол и асистенция в мач от лигата на възраст над 45 години.

Ягър, който е на 45 години и 268 дни, е вторият най-добър реализатор в историята на НХЛ с 1918 точки след друга легенда Уейн Грецки с 2857 точки. Той е и трети във вечната голмайсторска листа със 766 попадения след Грецки с 894 и Хоу с 801.

Джони Годро се отличи с два гола и асистенция при успеха на Калгари. Антъни Манта завърши с попадение и две асистенции за Детройт, който прекъсна серия от две поредни победи при гостувания.

Тампа Бей запази лидерската си позиция в лигата с актив от 28 точки след успех с 5:2 в залата на Лос Анджелис. Никита Кучеров откри резултата с 16-ия си гол за сезона, а след това добави и две асистенции, като гостите поведоха с 4:0 след първия период по пътя към третата си поредна победа.

Лос Анджелис, който е лидер в Тихоокеанската дивизия с 24 точки, допусна първо домакинско поражение за сезона. Сейнт Луис се утвърди на върха в Западната конференция с 27 точки след победа с 3:2 с дузпи над гостуващия Аризона.

Брейдън Шен и Александър Стеен се разписаха при наказателните удари за 13-ия успех в 17 мача от началото на кампанията. Вратарят Картър Хатън завърши с 27 спасявания.

Джейсън Закър се разписа три пъти в третата част и реализира първия хеттрик в кариерата си, с което помогна за победата на Минесота над домакина Монреал с 3:0. Вратарят Деван Дубник направи 41 спасявания за 25-ия "шътаут" в кариерата си и първи от 50 мача насам след 20 декември миналата година.

Клод Жиру и Якуб Ворачек се отличиха с по гол и по две асистенции, а Филаделфия се наложи над гостуващия Чикаго с 3:1. Якоб Силфверберг реализира две попадения при успеха на Анахайм с 4:1 над Ванкувър.