Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал остана доволен от успеха с 3:0 над Бразилия на финала за третото и четвъртото място на Мондиала.

Въпреки, че на пресконференцията преди сблъсъка именитият специалист твърдо се обяви против подобни мачове, той все пак не скри задоволството си от хубавата победа.

"Цялата тази ситуация бе много трудна за нас. Всички залози бяха срещу нас. Бразилия имаше един ден повече за подготовка, а на всичкото отгоре ние играхме 120 минути в последния ни мач и бяхме победени след дузпи", заяви Ван Гаал на пресконференцията след мача.

"Можехме сега да сме на финала. Паднахме духом след мача с Аржентина. В разбора преди мача със "Селесао" не споменавах на момчетата миналата среща, говорихме само за предстоящия мач с Бразилия. За щастие ние отново показахме колко сме добри", добaви той.

Стражът на Суонзи Мишел Ворм влезе в игра малко преди последния съдийски сигнал, което ще рече, че Ван Гаал даде шанс на всичките си 23-ма футболисти да усетят Мондиала и да поиграят.

"Просто е чудесно, че успях да използвам всичките 23-ма футболисти. Играчите ми искаха Ворм да бъде в титулярния състав, но аз им казах, че това просто не е възможно, тъй като искам да пусна най-добрите единадесет. Все пак обаче реших да дам възможност на Мишел при 2:0 в наша полза".

"Вкарахме 15 гола в този турнир и според мен малко несправедливо отпаднахме на 1/2-финалите, но все пак въпреки всичко надпреварата бе просто фантастична за нас. Гордея се с моите момчета. Освен това искам да благодаря и на бразилския народ, управляващите в тази страна и ФИФА, за добре организирания турнир", завърши Ван Гаал.