Рафаел Бенитес има един официален мач начело на Интер и една спечелена купа. Днес ще води за втори път нерадзурите и може да удвои трофеите, ако отбора му победи Атлетико Мадрид за Суперкупата на Европа. Интер има шанс да вземе петия си трофей за 2010 г.

Испанецът Бенитес познава отлично Атлетико Мадрид. Той разкри и нещо интересно. "Баща ми е фен на Атлетико Мадрид. Не знам за кой отбор ще стиска палци тази вечер", каза Бенитес на пресконференцията преди мача.

Рафа вече е печелил веднъж Суперкупата на Европа. През 2005 г. неговия Ливърпул обърна ЦСКА Москва 3:1. Със същият резултат Интер победи Рома преди седмица за Суперкупата на Италия.

"Ако и сега вкараме три гола и допуснем един ще бъда щастлив. Очаквам Форлан, който е изключително интелигентен играч, да се вклини между нашите линии както стори Тоти. Работим и по този случай, за да не се получат рискове", заяви Бенитес.

"Атлетико е великолепен отбор, който действа бързо и е много добър на контраатака. Притежава изключителни играчи като Агуеро и Форлан и треньор, който познавам от много време. Мачът няма да е лек. А фактът, че Интер все още не е печелил тази купа носи още по-голяма отговорност върху нас"