Утре Рафа Бенитес ще направи поредния си дебют начело на Интер - този път в Шампионската лига. Нерадзурите гостуват холандския шампион Твенте. Испанският треньор говори на пресконефернцията преди сблъсъка в Еншеде. И заяви, че Интер може да спечели турнира отново.

"Дали може Интер да спечели отново? Разбира се! Ако имаме правилната психическа нагласа това е напълно възможно. Притежавам фантастичен отбор, който може да постигне всичко, което се случи през миналата година", заяви Бенитес.

Вече повече от 2 месеца Рафа ръководи Интер. Той призна, че вече е започнал да вижда реализирането на неговите идеи.

"Да, прогрес има. След 2 месеца работа се вижда и вече започвам да усещам моя почерк. Но искам да видя още прогрес", добави Бенитес.

Испанецът не скри похвалите за отбора на Николай Михайлов. "Това е много силен отбор. Качествен и много интересен. Ще бъде труден мач. Гледахме Твенте на видео и съм убеден, че те искат да започнат авантюрата в Шампионската лига силно".

"Но най-важното нещо е Интер, а не съперниците. Няма нужда да говорим много за съперниците. Те трябва да се съобразяват с нас. Ако играем добре, мач след мач, можем отново да бъдем на финал".

"Всяка година е различна в Шампионската лига. Миналият сезон Интер направи невероятни неща. Но сега ситуацията е друга. Трябва да започнем добре, защото преди година отбора не се справи добре в групата".