Нападателят на Интер Деян Станкович заяви, че не знае как би постъпил в ситуацията, в която се оказа играчът на Рома Филип Мексес в мача срещу Бреша, когато съдията даде незаслужена дузпа за нарушение извън наказателното поле и го изгони. Решението на рефера Русо предизвика вълна от коментари в италианската спортна общественост и сърбинът има мнение по въпроса.

"Колкото повече натиск има върху съдиите, толкова повече грешки можем да очакваме от тях", каза Станкович.

"Видях лицето на Мексес при решението и втория жълт картон. Аз прекрасно го разбирам, защото като играчи сме в еднаква ситуация. Ако и на мен ми дадат такава измислена дузпа, не знам как ще реагирам. В такива моменти мозъкът спира да работи, не получава кислород, спираш да разсъждаваш и всичко може да се случи. Мексес трябва да благодари на съотборниците си, че го спряха".

"В събота ни очаква трудно дерби. Както винаги сблъсъкът Интер-Рома предизвиква огромен интерес - ще играят шампиона и вицешампиона на Серия "А".

"Рома са голям противник и "Олимпико" е с грандиозна публика, която създава неповторима атмосфера. Ние не се страхуваме, но очакваме силна реакция от страна на "вълците". Те са "гладни", пълни с гняв и ще искат да докажат, че са голям отбор", предвижда Станкович.