Мачът с Бари трябваше да върне усмивките по лицата на Милан, след отпадането от Шампионската лига. Но се получи точно обратното. Росонерите пропуснаха шанса да дръпнат със 7 точки пред Интер, като направиха 1:1 у дома с последния. Освен това Златан Ибрахимович си изпусна нервите и удари с юмрук Роси от Бари, за да получи червен картон.

Днес дисциплинарната комисия ще се произнесе за наказанието на шведа. Очаква се той да отнесе два или три мача, заради постъпката си. Това означава, че Ибра ще пропусне дербито с Интер в началото на април. Милан има само един мач преди този с нерадзурите - срещу Палермо.

Причината за по-голямото наказание е явна - директния червен картон. Ибра имаше жълт преди това, но бе изгонен веднага от рефера Бриги. Това означава минимум 1 мач наказание. Но в случая на нападателя има други обстоятелства. Той удари съперник, а не е изгонен заради игрова ситуация.

Много зависи какво ще напише рефера Бриги в обяснението си. Ако определи това за неспортсменско поведение, наказанието е 2 мача. За насилствена проява санкцията е 3 срещи. Това означава, че Златан има малки шансове да играе с Интер. Разбира се след наказанието ще има обжалване от негова страна. Но и при този вариант е малко вероятно Ибра да играе срещу бившия си тим.