Президентът на Интер Масимо Морати може да направи голям подарък на тифозите си, ако успее да продаде холандския си плеймейкър Уесли Снайдер, изчислиха от "Тутоспорт".

Въпреки отричането за трансфер от страна на англичаните, въпреки негодуванието на тифозите, въпреки недомлъвките - възможността за Юнайтед остава отворена. И ако в Интер дейсвително получат желаните 40 милиона евро за халфа на "лалетата", то тогава Морати може да вземе отдавна исканата звезда на Ман Сити Карлито Тевес.

Ако Уесли Снайдер напусне Интер, Масимо Морати ще направи капиталова печалба от близо 30 милиона евро след инвестицията от 15 милиона евро, когато го купи преди две лета от Реал Мадрид.

Именно тогава Морати ще бъде в състояние да избира между това дали да бъде лоялен към финансово честната игра или да направи на феновете си един голям подарък.

Тевес отдавна е един от най-големите мечти на "нерадзурите" заради техническите си умения и темперамента. Привличането му би отнело много пари, защото Сити вече върна оферта от Коринтиас за 40 милиона евро и оцени нападателя си на 50 милиона.

Бразилският клуб, обаче, готви нова оферта.

Такова развитие на нещата може да се случи, защото има три фактора, които са в полза на Морати, изчисляват от спортното издание -  1) принципното споразумение с Тевес вече е постигнато от месеци, 2) играчът иска да напусне Англия, 3) Сити ще купи Кун Агуеро и тогава цената на Тевес ще падне заради необходимостта да бъде продаден.