Наставникът на Интер Клаудио Раниери призна в телевизионното предаване "La Domenica Sportiva", че сезонът до момента не е особено добър за "нерадзурите".

Италианските вицешампиони се намират на седмо място във временното класиране на Серия А, на две точки пред осмия в подреждането тим на Палермо. Европейските шампиони от 2010-та година са на цели 14 точки зад лидера Милан.

В последните си шест мача във всички турнири Интер няма нито една победа, само едно равенство и четири гола, като всички те са отбелязани от един футболист – Диего Милито – в двубоя с Палермо.

"Преди време спечелихме седем поредни срещи, но после просто се сринахме. Аз обаче все още вярвам, че нищо не е свършило и кампанията ни може да има щастлива развръзка", каза Раниери, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

В сряда от 21:45 часа българско време "нерадзурите" гостуват на Марсилия в осминафинален сблъсък от Шампионската лига. Последната загуба на френския вицешампион беше на 23-ти ноември миналата година, когато Олимпик загуби с 0:1 от гръцкия Олимпиакос.

Интересен факт е, че Интер и Марсилия са сред най-слабите домакински състави, стигнали до елиминационната фаза на най-престижната европейска клубна надпревара. Италианците и французите имат само по три спечелени точки пред собствена публика, а като гости са взели по седем.

"Марсилия има някои много надарени футболисти. Това е един френски отбор начело с "италиански" треньор. Срещу Олимпик ще се опитам да организирам тима си по такъв начин, че да неутрализирам силните страни на противника", сподели Раниери, с което може би намекна, че ще разчита предимно на контраатаки срещу момчетата на Дидие Дешан.

60-годишният мениджър на "нерадзурите" изрази и мислите си по повод напускането на Тиаго Мота. Опитният бразилски полузащитник с италиански паспорт премина в лидера във Франция Пари Сен Жермен.

"Защо да го държим в клуба насила, след като ще му липсва мотивацията да играе за нас? Дадох му шанс в мача за Купата на Италия срещу Наполи, а той предизвика дузпа", допълни Раниери.