Вече е официално - Масимо Морати продаде Интер. Президентът и собственик на нерадзурите се договори с Ерик Тохир. Индонезиецът купи 70% от акциите на Интер. Официалното съобщение не е публикувано още, но самия Морати призна, че е подписал документите за продажбата.

Снощи двете страни са се разбрали за последните детайли на преговорите в Джакарта. Самият Морати призна, че не е решил още дали ще остане президент на клуба.

"Това зависи само от мен. С Тохир се разбрахме за всичко. Оставям Интер на хора, които му мислят доброто", заяви Морати.

"До няколко часа ще има официално съобщение. Дали съм доволен? Разбира се. Толкова дълго преговаряхме, но накрая постигнахме според мен добра договореност. Обичам Интер, но също така съм доволен, че оставям клуба в ръцете на хора, които му мислят доброто. Те освен това са хора, които работят с респект към останалите и имат характер. Желанието им е да направят клуба още по-силен", добави Морати.

Масимо Морати е собственик на Интер от 1995 г. Той е вторият от фамилията, който притежава клуба. При баща му Анджело бе първата златна ера на нерадзурите с Еленио Ерера. При Масимо Морати Интер спечели 16 трофея, сред които 5 титли на Италия и веднъж Шампионската лига.

Сумата по сделката не се споменава никъде, но според медиите в Италия става дума за около 300 млн. евро.