В съвременния футбол често се случва някой клубен шеф да заяви публичната си подкрепа за треньора, само за да го уволни след броени дни или седмици. Нещо подобно се разиграва в Интер в момента. Новият собственик Ерик Тохир обяви, че Валтер Мадзари не само че ще остане начело до края на сезона, но и през лятото ще реши кои от играчите да останат, а кои ще си тръгнат.

В. "Кориере дело Спорт" обаче побърза да "разшифрова" посланието на боса на нерадзурите и да обясни как стоят нещата в действителност. Ситуацията е проста: Интер в Лига Европа – Мадзари остава. В противен случай – следващият да заповяда.

В интерес на истината, задачата не изглежда неизпълнима. Въпреки черната серия, Интер е само на 2 т. от петото място, което дава право на участие в турнира. При това нерадзурите се подсилиха с Ернанес и д'Амброзио.

От друга страна, черно-сините имат само една победа в последните си десет мача. След загубата от Ювентус в последния кръг "Гадзета дело спорт" дори изчисли, че в момента Интер се движи с темпото на  кандидат за изпадане. След победата на Милан на 22 декември нерадзурите са отбелязали само 2 гола в 4 мача. При това тимът на Мадзари е успял да опази вратата си суха само два пъти в последните си 10 мача (в тях отборът е допуснал общо 15 попадения в мрежата си). Във въпросните 10 двубоя нерадзурите са събрали едва 8 т.

Основният проблем си остава безидейната игра в полузащита и в атака и головата суша, налегнала Родриго Паласио. Последният изглежда поуморен напоследък, но Мадзари така и не получи нов нападател през януарския трансферен прозорец.