Треньорът на Интер Валтер Мадзари явно поизбърза с твърдението си, че нерадзурите имат шанс да атакуват третото място. Миланци, които бяха живнали с две победи, едната от които над Фиорентина на чужд терен, не успяха да надвият Каляри у дома – 1:1.

Гостите от Сардиния откриха от дузпа преди почивката. Резултатът бе закономерен, защото на практика Интер игра ходом цяло полувреме, а наказателният удар бе илюстрация на разконцентрираното представяне на черно-сините: Жуан нескопосано докосна топката с ръка в пеналта.

Интер изравни малко след подновяването на играта. Резервата Икарди свали с глава към централния защитник Роландо, който простреля вратаря на Каляри Аврамов от упор.

До края Интер имаше две-три възможности да измъкне победата, като в 90-ата мин. удари и греда. Общо взето остана впечатлението, че нерадзурите не са в особено добро физическо състояние, а липсата на Ернанес, който е с хронична травма, се усети сериозно.


Каляри изненадващо прояви доста настоятелност в началото и проведе няколко нелоши атаки отдясно, най-вече чрез Ибарбо. В 9-ата мин. колумбиецът се промъкна между двама играчи на Интер и влезе в наказателното поле. Там обаче, вместо да потърси пас, реши да стреля и сбърка.

Нерадзурите не зарадваха с нищо тифозите си през първото полувреме. Тимът предложи на публиката ниско темпо и безидейност. Така Интер оправда думите на треньора Валтер Мадзари отпреди няколко седмици, че му е по-лесно при гостуванията, отколкото на собствен терен.

Все пак в 23-ата мин. Самуел стреля с глава след центриране на Алварес, но неточно.

В 36-ата мин. пък Весино се отскубна отдясно и стреля от границата на наказателното поле, но в аут.

В 39-ата мин. Жуан "увенча" вялата игра на нерадзурите, като докосна топката с ръка в наказателното поле и реферът Русо свири дузпа. Пиния излъга Ханданович от бялата точка и откри – 1:0 за Каляри.

Чак в продължението на първата част Интер успя да застраши вратаря на сардинците Аврамов. Милито стреля, след като Паласио му свали с глава, но сърбинът отби, а после не позволи на Алварес да се разпише при добавката.

На почивката треньорът на Интер Мадзари смени Милито с Икарди и това извади отбора му от дрямката за първите 20-ина минути на полувремето.

В 49-ата мин. Гуарин изведе резервата зад защитата. Нападателят овладя, но стреля в облаците. Домакините обаче изравниха малко по-късно. Гуарин подаде на Нагатомо вляво, японецът литна защитник и центрира. На далечната греда Икарди свали с глава към централния защитник Роландо, който изравни от упор, макар че ударът му бе право във вратаря Аврамов.

В 55-ата мин. Гуарин получи от Жонатан, мина защитник, но се излакоми и стреля неточно, вместо да подаде на някой от съиграчите си.

Каляри направи добра контраатака – Екдал изведе Ибарбо, който овладя, обърна се и намери Косу. Последният се поколеба за миг, преди да стреля, но ударът му премина в аут.

В 65-ата мин. Гуарин хвърли гениален мек прехвърлящ пас към Паласио, но вратарят на Каляри Аврамов спаси. удара на аржентинеца.

За огромно съжаление на новия и стария собственик на Интер – съответно Тохир и Морати, които бяха в ложата – нерадзурите не успяха да сътворят нищо стойностно чак до самия край на срещата. Нещо повече – Гуарин, който дирижираше атаките от началото на второто полувреме, успя напълно да заличи доброто впечатление от играта си с няколко крайно неточни отигравания.

Едва в 88-ата мин. колумбиецът подмина Ериксон на аутлинията, но не успя да подаде на съотборник в пеналта. В 90-ата мин. пък Нагатомо за пореден път центрира опасно, вратарят на Каляри увисна, но изстрелът с глава на Икарди срещна гредата.

В 94-ата мин. пък Гуарин отправи опасен далечен шут от фаул, но топката прелетя покрай гредата и Каляри си замина от "Сан Сиро" с 1 т. Интер няма победа над сардинците в последните 5 мача между двата тима – 1 загуба и 4 хикса.

 

Интер – Каляри 1:1

0:1 Пиния 40 (дузпа)

1:1 Роландо 52

Интер: Ханданович, Роландо, Самуел, Жуан, Жонатан, Алварес (66 Ковачич), Кузманович (78 Бота), Гуарин, Нагатомо, Паласио, Милито (46 Икарди)

Каляри: Аврамов, Десена, Росетини, Астори, Данило, Адриян (57 Ериксон), Екдал, Весино, Косу (77 Перико), Пиния (71 Нене), Ибарбо