След като се подсили с Ернанес през януари, Интер се готви усилено за летния трансферен прозорец. "Гадзета дело Спорт" докладва, че техническият директор на нерадзурите Пиеро Аузилио е опипал почвата за евентуален трансфер на Лукас Подолски от Арсенал.

Германският национал има само 10 мача (5 като титуляр)във Висшата лига  от началото на сезона и има желанието да смени клуба. Ръководството на Интер го харесва, тъй като той може да играе както като централен нападател, така и на крилото или зад гърба на някой типичен таран. Шефовете черно-сините смятат, че такъв тип играч е нужен на отбора, който има сериозни затруднения с вкарването на голове.

За да привлече Подолски, Интер ще трябва да продаде някой играч. Според "Гадзета" това може да се окаже Рики Алварес, който напоследък не е във форма и към когото има интерес от Борусия Д.

В същото време нерадзурите продължават да гонят други трансферни цели, като Саня от Арсенал и Оби Микел от Челси. "Гадзета" твърди, че списъкът от потенциални попълнения на Интер включва и 22-годишния атакуващ халф на Хофенхайм Роберто Фирмино. Бразилецът   има вече 12 попадения и 9 асистенции в Бундеслигата този сезон.