Полузащитникът на Интер Ернанес смята, че до две години отборът ще бъде в състояние да се бори за Скудетото.

Заспалият колос от Милано прави колеблив сезон, но въпреки това тимът заема 5-ото място в класирането към днешна дата и има големи шансове да играе в Лига Европа.

"Tази година е особена, защото в началото имаше доста голяма несигурност около новия проект", заяви бразилският национал, цитиран от "Тутоспорт".

"Ще има голямо значение как ще завършим сезона. Ние трябва да го направим по възможно най-добрия начин, това ще ни даде увереност както на самите нас, така и на нашите фенове".

"Убеден съм, че до две години Интер може да се върне в битката за Скудетото".

Пред тима предстои гостуване на Парма, на "Енио Тардини", като от този сблъсък до голяма степен ще зависи кой от двата тима ще вземе евроквотата.

"Дуковете" се явяват като най-големият противник на "Нерадзурите" за 5-ото място.

"Да, съгласен съм, че мачът с Парма ще бъде като финал за нас, защото това е директен сблъсък за място в Европа. Той ще бъде от решаващо значение за нас и ако победим ще осигурим нужната надеждност на новия проект, на Ерик Тохир".

"Ако не играем в Европа, това ще бъде провал лично за мен. Интер технически е много силен отбор. Въпреки това обаче ние трябва да намерим нужната постоянност в представянето си срещу по-малките отбори", завърши Ернанес.