Пропусната дузпа и червен картон за домакините, победа за Интер. Втора поредна седмица нерадзурите записаха впечатляващ успех като гост. След като треснаха Сампдория с 4:0 в миналия кръг, този път нерадзурите спечелиха прекия сблъсък за участие в Лига Европа срещу Парма с 2:0.

Антонио Касано, който през лятото смени Интер с Парма, изтърва дузпа за Дуковете преди почивката. Непосредствено след нея Палета бе изгонен за грубо влизане отзад срещу аса на нерадзурите Паласио, а след последвалия пряк свободен удар Роландо изведе миланския гранд напред с глава.

В края на мача резервата Гуарин отбеляза с далечен изстрел второто попадение за Интер. Така нерадзурите изглеждат сигурен участник в евротурнирите догодина четири кръга преди края на шампионата.


Както и в миналото гостуване на Сампдория, Интер предостави инициативата на домакините в началото. Ханданович спаси удар от упор с глава на Пароло след корнер. В 13-ата мин. Касано пък овладя топката след пробив на Паладино отляво, преодоля бранител, но с левия крак стреля неточно.

Като цяло обаче домакините не успяваха да създадат кой знае какво пред вратата на нерадзурите.

За Интер Икарди стреля с глава след корнер на Ернанес, но не уцели вратата. В 29-ата мин. Паласио бе изведен вдясно от Камбиасо, но Миранте спаси изстрела му.

Нерадзурите изравниха играта и дори на моменти бяха по-активният отбор, но подобно на Дуковете не стигаха до сериозни положения. Камбиасо опита късмета си с левия крак от границата на пеналта, но не затрудни особено Миранте.

В 43-ата мин. след разбъркване в наказателното поле на Интер Самуел бе изпреварен от Пароло и реферът даде дузпа за домакините. За втора поредна седмица Интер оцеля, въпреки че срещу него бе отсъдено най-тежкото наказание! Касано стреля по земята, но Ханданович отклони топката в страничната греда. При опита си да довкара топката Пароло не уцели вратата.

Интер отвърна с добра атака, но когато Камбиасо изстреля топката от около 17 метра, тя срещна гредата, удари се в Миранте и излезе в корнер.

Още с подновяването на играта Парма остана с десет души. Паласио се откъсна, надбяга Палета и италианският национал го фаулира грубо в гръб. Той обаче в никакъв случай не беше последният човек в защитата, така че решението на Джанлука Роки бе доста спорно, както впрочем и при дузпата  на Дуковете през първата част.

На всичкото отгоре след изпълнението на фаула нерадзурите поведоха. Ернанес центрира с левия крак  и оставеният непокрит Роландо от границата на наказателното поле разстреля Миранте с глава – 0:1

Ернанес опита коварен удар от фаул, но топката срещна външната част на гредата и излезе в аут.

Домакините се активизираха, но Пароло стреля неточно от добра позиия след разбъркване. По-късно бранителят на Интер Нагатомо пресече опасна топка в малкия пеналт, а Лукарели нацели напречната греда, засичайки с глава центриране на Касано. Фелипе пък от отлична позиция не уцели вратата на Ханданович.

Точно както през първото полувреме срещу Сампдория преди седмица, Интер се остави да бъде надиграван от останалите с човек по-малко домакини. Ернанес и най-вече Паласио обаче създаваха трудности на Парма при контрите.

Силите на Дуковете пък скоро приключиха и те започнаха да допускат много брак в действията си. За Капак резервата Скелото се контузи и на свой ред бе заменен от Амаури.

Интер взе инициативата окончателно в последните петнайсетина минути, но остри положения пред вратата на Парма нямаше. Едва в 89-ата мин. влезлият броени секунди преди това като резерва Фреди Гуарин с далечен плътен нисък шут прониза за втори път Миранте и подпечата победата на миланския гранд.

Така Интер се бетонира на петото място с 56 т., Милан и Парма имат по 51.

ПАРМА – ИНТЕР 0:2

0:1 Роландо 48

0:2 Гуарин 89

Парма: Миранте, Касани, Палета, Лукарели, Молинаро (63 Скелото, 73 Амаури), Гаргано, Маркиони, Пароло, Биабиани, Касано, Паладино (50 Фелипе)

Червен картон: Палета 46 (директен)

Интер: Ханданович, Кампаняро, Самуел, Роландо, д’Амброзио (59 Санети), Ернанес (88 Гуарин), Камбиасо, Ковачич, Паласио, Икарди (81 Бота)