Бившият президент на Интер Масимо Морати разказа за отношенията си с част от футболистите и треньорите, които бяха в клуба по негово време. Той разкритикува доста яростно Рафа Бенитес, който наследи отбора, спечелил требъл под ръководството на големия му съперник Моуриньо през 2010 г.

"Бенитес не можа да понесе успехите на Моуриньо предния сезон", коментира Морати пред "Теле Ломбардия". "Така на практика сам си попречи, защото имаше отбор, готов да повтори успехите, играчите бяха щастливи и доволни от постигнатото. Той обаче подложи тима на такива анализи и критики, че ни беше страх да споменем, че само месец по-рано сме спечелили всичко възможно, за да не го ядосаме.

Естествено, всичко това се отрази негативно на клуба и на футболистите. Почти не отпразнувахме успехите, защото ако го бяхме направили, новият треньор щеше да е недоволен. Така или иначе, резултатите бяха много лоши. Вярно е, че спечелихме световното клубно първенство, но в Серрия А бяхме осми и ми се видя нормално да сменим климата и да назначим някой с по-позитивна нагласа. Леонардо създаде отлична атмосфера и завършихме втори.

Ако Бенитес беше направил същото, може би щяхме да станем шампиони. Вината беше негова, но той твърди, че съм му попречил, защото не съм купил четирима играчи. Е, в Наполи му ги купиха, но вижте къде са сега…"

Също така Морати сподели, че един ден Моуриньо би се завърнал на драго сърце в Интер.

"В момента имаме отличен треньор и това не може да стане. Моуриньо пък се върна в Челси – друг клуб, към който е много привързан. Но може би в бъдеще, след като Мадзари спечели три титли, Жозе ще се върне", подметна Морати.