„Евроспорт“ направи равносметка на богатия на събития втори кръг в италианската Серия А, раздавайки оценки по десетобалната система на героите и неудачниците от отминалия уикенд.

10

Вратарят на скромния Киево Франческо Барди изнесе феноменален мач на „Сан Паоло“ срещу Наполи. Човек може да гледа до безкрай дузпата, изпълнена от Игуаин и отразена от стража на веронци. Барди направи невероятно спасяване от техническа гледна точка, което оказа огромно влияние върху развитието на двубоя.

Но за младока приказката не приключи дотук. Вратарят на младежкия национален отбор на Италия излезе победител в дуелите с всички звезди на Рафаел Бенитес и подари на Киево изключително ценна и престижна победа. Барди едва ли някога ще забрави този неделен ден.

9

Нападателят на Интер Мауро Икарди изригна с хеттрик срещу Сасуоло. Ако успее да се излекува от зависимостта си от социалните мрежи, аржентинецът може да стигне далеч.

Деветката на нерадзурите направи отличен старт на сезона. Статистиката е красноречива: 4 мача, 6 гола (в Серия А и Лига Европа). Ако Интер продължи да играе по този начин (представянето на черно-сините срещу Сасуоло заслужава оценка 10, но това едва ли е някаква новина), това само ще помогне за израстването на Икарди.

8

Ювентус и Рома могат да се похвалят с пълен актив от първите два мача. Не е лесно да потвърдиш амбициите си след силен сезон, особено в началото, когато не си наясно с действителната стойност на съперниците.

Бианконери и джалороси обаче оправдаха прогнозите съответно срещу Удинезе и Емполи и записаха втори поредни успехи. Головата им разлика е идентична (3-0), също като целите им. Ако денят се познава от сутринта, ни предстои оспорвана битка на върха между двата отбора.

5

Разочарованията не секват за Наполи на Гонсало Игуаин. Аржентинецът започна сезона крайно изнервен, а южняците са аут от ШЛ. Нападателят и неговият тим задълбочиха лошите впечатления и в срещата с Киево. Пропуснатата от стрелеца дузпа само подчерта лошия момент, в който се намират и той, и отборът.

Само който никога не стреля от бялата точка, никога не пропуска, но по-лошото е, че на „Сан Паоло“ започват да се опасяват, че аржентинецът вече няма желание да се раздава за настоящия си тим. Напълно сигурно е, че без неговите голове отборът на Бенитес не заслужава нищо повече от осмото място, което заема в момента.

3

Парма-Милан 4:5. Противниците си вкараха девет гола, но този резултат бе следствие от невероятни грешки и престъпни отигравания. На терена на „Енио Тардини“ имаше абсолютно неадекватни футболисти. Хаосът, който предлажиха двата отбора, е поредното доказателство, че Серия А, която някога бе еталон за  тактическа организация, е загубила и последното, с което можеше да се гордее и твърдо потъва в блатото на посредствеността.

Вярно е, че зрителите биха предпочели резултат 5:4 пред някои нулево равенство, но треньорът на Милан Индзаги сам призна, че не може да е напълно доволен след подобен успех. Представете си пък какво му е на Донадони, чиято Парма изглежда като сигурен пътник за Серия Б.

PS

Да отдадем заслуженото на Милан (оценка 8 за началото на сезона, украсено от гола с пета на Менез, който заслужава пълно 10) и на Супер Пипо: росонерите оглавяват класирането след втория кръг с равен актив с Юве и Рома. Милан има да работи още много, но вече има значително подобрение в сравнение с предходния сезон.

0

Толкова заслужава работата на Рафа Бенитес, ако съдим по хроничните слабости в защита, от които Наполи не може да се избави вече повече от година.

Сякаш непрекъснато гледаме един и същи мач: южняците създават положения, но ги пропиляват с лека ръка, а на всичкото отгоре почти никога не успяват да запазят мрежата си суха.

Андреа Табако, „Евроспорт“