Гостуването на Днипро в Киев донесе много поводи за задоволство на треньора на нерадзурите Валтер Мадзари. Трите точки, спечелени в Украйна, улесняват максимално задачата на Интер в групата, в която са още Карабах и Сент Етиен.

Успехът бе постигнат въпреки неизбежните промени в състава, като тези, които досега бяха играли по-малко, се справиха отлично. Победата бе заслужена, тъй като през второто полувреме нерадзурите надиграха съперника. Вярно е, че Днипро остана с човек по-малко след изгонването на Ротан в 67-ата мин., но Д’Амброзио и Икарди вече бяха пробвали рефлекса на украинския вратар Бойко.

Може би е малко пресилено е да се твърди, че класирането на Интер за следващата фаза вече е в кърпа вързано, но на изглежда, че е точно така, стига да бъдат избегнати грандиозни провали. Ако излезем от рамките на турнира, най-добрата новина за тифозите на нерадзурите е представянето на тима в защита.

Вярно, досега черно-сините не са играли с грандове като Реал или Байерн, но е факт, че в петте официални мача досега те не са пуснали нито един гол. Всъщност само в Торино вратарят на Интер Ханданович имаше по-тежка задача, като спаси и дузпа. В останалите двубои сериозни заплахи за мрежата му на практика липсваха.

Статистиката е изключително обнадеждаваща за нерадзурите, понеже в Италия обикновено печели тимът с най-добра защита. Философията, която диктува първият ти стремеж да е недопускането на голове, все още дава най-сигурни плодове.

Непревземаемостта на вратата на Интер показва, че тимът е сплотен и играчите са на една вълна. Дори когато липсват отделни изпълнители, резултатът винаги е положителен. Видич, Ранокия, Жуан, Андреоли и Кампаняро досега не разочароваха и заслужиха напълно доверието на треньора.

Представянето на Кампаняро в четвъртък вечерта е показател за огромната работа, свършена от Мадзари. Въпреки че бе в трансферния списък, аржентинецът остана в Милано и срещу Днипро впечатли с желанието и с усърдието си и доказа, че може да бъде ценен вариант за Мадзари.

Постройката с трима души в отбора дава отлични резултати. Но заслугата е и на фланговите играчи (в Украина това бяха Д’Амброзио и Додо), които навъртат огромен километраж, както и на футболистите от средата на терена, които изпълняват ролята на надежден щит.

Макар и без Ковачич и Медал, халфовата линия на Интер игра на ниво срещу Днипро. Кузманович и М’Вила не вдъхновиха особено с изявите си, но си свършиха работата в дефанзивен план.

От пепелта, останала след тима, спечелил требъла през 2010 г., изглежда се е родил отбор с главно „О“. Такова е впечатлението за момента, но ще разберем дали в действителност е така, едва когато се появят първите сериозни трудности.

Андреа Гизланди, Goal.com