Не бяха малко онези, които обявиха привличането на Неманя Видич в Интер за най-големия летен трансферен удар в Италия. Централният защитник притежава огромен опит и спечели куп трофеи в Манчестър Юнайтед. Затова не беше учудващо, че тифозите на Интер се надяваха 32-годишният сърбин да се превърне в стълб в защитата на нерадзурите и да им помогне да се върнат на върха в калчото.

В началото на сезона обаче един друг футболист от Балканите показва, че е готов да се превърне в голямата звезда на Интер в следващите години. Матео Ковачич за пореден път показа колко ключово е присъствието му за черно-сините в неделното равенство 1:1 с Палермо. При това най-благодарен за изравнителния гол на хърватина трябва да е именно Видич.

До момента кариерата на бранителя в Серия А се развива доста бурно. Той пропусна разгромния успех над Сасуоло миналата седмица, защото получи червен картон в дебюта си в Торино (за аплодисменти към съдията). Преди това Видич бе повалил Фабио Куалярела за дузпа, но вратарят на нерадзурите Самир Ханданович спаси изстрела от бялата точка.

Във втората минута на гостуването в Сицилия сърбинът направи нов крупен гаф, който доведе до откриването на резултата. Видич можеше спокойно да изчисти топката, но се замота, въпреки че Франко Васкес му дишаше във врата. В крайна сметка защитникът се опита да върне към Ханданович, но Васкес с лекота му отне топката и я прати в мрежата.

Дълго време изглеждаше, че на нерадзурите ще им е много трудно да се върнат в двубоя. Липсваха им идеи, както и достатъчно острота, за да разбият отбраната на Палермо, а ритъмът на играта им не беше достатъчно висок. Три дни след дългото пътуване до Киев играчите на Мадзари сякаш бяха изпаднали в летаргия.

В лицето на Ковачич обаче Интер разполага с истински диамант (може би все още неокончателно шлифован), какъвто калчото отдавна не бе виждало. Хърватинът бе най-активният играч на терена и не беше изненадващо, че именно той започна и завърши атаката, донесла изравнително попадение на нерадзурите.

Ковачич тръгна през центъра и потърси Пабло Освалдо. Итало-аржентинецът отигра нескопосано топката, но тя се върна в краката на Ковачич, който моментално я изстреля покрай вратаря Стефано Сорентино. Това бе петото му попадение от началото на сезона, преди който той имаше 54 мача без гол с екипа на Интер.

Няма съмнение, че Видич скоро ще започне да оправдава надеждите на тифозите. Футболисти с неговите умения и характер не остават в дупка твърде дълго.

Същите качества очевидно притежава и Ковачич. Хърватинът е едва на 20 години, но изглежда готов да се превърне в най-важния футболист в Интер. Той умее да преодолява съперници с топка в краката, майстор е на извеждащите подавания и най-често избира най-доброто решение, за да продължи атаката. Нерадзурите са късметлии, че могат да разчитат на подобен талант.

Крис Воукс, Goal.com