Интер и Наполи не успяха да се победят и направиха зрелищно 2:2 в мач от 7-ия кръг на Серия А. 

Всички попадения паднаха в последните минути, като домакините на два пъти изравняваха и успяха да избегнат третата си поредна загуба.  

Нерадзурите имаха предимство до почивката, като удариха греда, но след това южняците се подобриха. Интересното започна след 78-ата минута, когато паднаха всичките голове.  

Наполи на два пъти повеждаше, но домакините бързо отговаряха, като втория път това стана в добавеното време. Те имат вече 9 точки, но остават в средата на класирането. Наполи е малко по-добре с 11 точки в актива си. 

След 2 поредни поражения, напрежението върху треньора на Интер Валтер Мадзари се увеличи и той задължително трябваше да победи бившия си тим Наполи. Освалдо, Д’Амброзио и Нагатомо се завърнаха с контузии от мачовете на националните отбори и пропуснаха сблъсъка заедно с Джонатан и Кампаняро. Все пак, въпреки че бяха под въпрос, Ковачич и Медел стартираха. 

Южняците останаха без нападателя Валтер Гаргано за месец, след като той пострада на тренировка, но Гонсало Игуаин се надяваше най-после да открие сметката си за сезона. Бритос пък замени на левия фланг на защитата Кристиан Маджо. 

Домакините започнаха по-добре, като установиха контрол върху топката. В 7-ата минута първо Икарди стреля неточно с глава, а след това Паласио пропусна от дистанция. След корнер Ернанес отклони точно, но без проблеми за Рафаел. Наполи отговори с диагонален шут на Сунига, който обаче бе лесно спасен от Ханданович. 

В 17-ата минута дойде първата чиста ситуация в мача и тя бе за домакините. Ернанес комбинира с Икарди, който успя да се обърне и да стреля, но след рикошет топката излезе в корнер. 

В средата на първото полувреме Додо центрира и Икарди успя да засече, но за негово съжаление топката премина покрай вратата. Нерадзурите опитваха чести удари, но без успех. В 31-ата минута Хамшик се измъкна и стреля от макъл ъгъл, но Ханданович реагира подобаващо. 

След това пак Икарди бе точен, но Рафаел спаси. В 41-ата минута и гредата спаси Наполи. Ернанес овладя с гърди и стреля с обръщане, като се получи отличен удар, но за негово нещастие топката срещна близката греда. 

След паузата бе ред на гостите да стигнат до сериозна опасност. Хамшик се измъкна по прекрасен начин и стреля в далечния ъгъл, но топката се отби от гредата и така Интер оцеля. 

В 58-ата минута Видич се включи при едно статично положение и успя да засече, но стреля малко над вратата. Последва равностойна битка без сериозни опасности пред вратите. Инлер опита късмета си с удар от въздуха, но не бе точен и пропусна да отбележи един от головете на сезона. 

В 79-ата минута обаче гостите нанесоха удара си. След дълъг тъч Видич и Додо не успяха да се намесят, топката стигна до свободния Кайехон, който отблизо нямаше как са пропусне. 

Почти веднага след това Мадзари пусна в игра Фреди Гуарин и това се оказа блестящ ход. След корнер домакините се пребориха за топката, която се отклони към намиращия се на далечната греда колумбиец, който изравни. 

В 90-ата минута Кайехон отново изведе гостите напред. Защитата на Интер не се справи както трябва и испанецът отбеляза втория си гол в двубоя, който трябваше да бъде и победен. 

Интер обаче отговори. Додо центрира към далечната греда, където Ернанес стреля с глава към далечния ъгъл и изравни в лудия финал на двубоя. Дълбоко в добавеното време Мбай стреля близо до вратата, но не успя да донесе триумфа на домакините.  

Интер – Наполи    2:2

0:1    Кайехон    79
1:1    Гуарин    82    
1:2    Кайехон    90
2:2    Ернанес    91

Интер: Ханданович, Ранокия, Видич, Хесус, Оби (57 Мбай), Ернанес, Медел (81 Гуарин), Ковачич, Додо, Паласио (89 Мвила), Икарди
Наполи: Рафаел, Сунига, Албиол, Кулибали, Бритос (78 Гулам), Инлер, Давид Лопес, Инсине (69 Мертенс), Хамшик (62 Жоржиньо), Кайехон, Игуаин