Парма спря серията си от 6 поредни загуби в Серия А, след като удари неубедителния Интер с 2:0 на своя „Енио Тардини”. 

Така Дуковете увеличиха актива си на 6 точки и въпреки че остават в зоната на изпадащите, треньорът им Роберто Манчини може да диша малко по-спокойно, макар че продължава да бъде под сериозно напрежение. Успехът бе първи у дома за тима през сезона след 4 поредни загуби досега. 

Такова има отново и върху наставника на Интер Валтер Мадзари, чийто тим бе спечелил предишните два сблъсъка от шампионата, но сега отново игра слабо и направи твърде малко неща в атака, за да може да се надява на нещо. 

Специалистът направи само една промяна в състава на Интер от последния мач, като Кузманович се появи на мястото на Ернанес, който стана на пейката. За Парма имаше 3 разлики от състава, който загуби от Торино в средата на седмицата. 

И те може би дадоха резултат, защото домакините поведоха още в 5-ата минута. Рисполи центрира добре отдясно, двама защитници на гостите останаха под топката и зад гърба им Де Челие засече от вратарското поле и откри. В ситуацията той зае много по-добра позиция от статичния Хуан. Така Интер допусна гол след 274 сухи минути. 

Нерадзурите опитаха да отговорят, но не стигнаха до добри ситуации. В 12-ата минута двата тима се сдърпаха след грубо нарушение на Коста срещу Икарди, но всичко се размина. 

Парма трябваше да направи смяна в 18-ата минута, след като нападателят Масимо Кода получи травма. Така или иначе стратегията на Роберто Донадони бе ясна – здрава защита и игра на контри. 

Интер продължаваше да има трудности в последната третина от терена и не можеше да стигне до добри ситуации. При една атака на Парма пък Касано стреля, получи се рикошет във Видич и топката мина близо до вратата. Гостите стигнаха до няколко статични положения, но не направиха нищо особено. 

Още след подновяването на играта домакините стигнаха до чисто положение. Подаване на Лоди към далечната греда бе леко отклонено от Видич, но Касано върна топката към съотборника си, който от добра позиция стреля неточно. 

Гостите пък станаха малко по-остри и Кузманович и Додо можеха да се справят много по-добре при две положения. В 68-ата минута оставен сам в наказателното поле, Родриго Паласио стреля в облаците. 

Последва удар на Ковачич в гредата, след като в ситуацията топката се получи и рикошет. Все пак изглеждаше, че Интер е на път да стигне до попадение, когато Дуковете нанесоха втори удар. 

Касано стреля от границата на наказателното поле, получи се рикошет в защитник и топката се оказа на пътя на Де Челие, който макар и със слаб удар успя да я плъзне под тялото на Ханданович и да направи 2:0. 

До края Интер не само че не успя да направи нищо, а и домакините можеха да направят  и успеха си по-убедителен, след като Рисполи не успя да преодолее отблизо Ханданович, а Де Челие предизвика намеса на вратаря на гостите с удар по диагонала. 

Парма – Интер    2:0

1:0    Де Челие    5
2:0    Де Челие    76

Парма: Миранте, Коста, Лукарели, Фелипе (52 Сантакроче), Рисполи, Акуа, Лоди, Маури, Де Челие (91 Гоби), Касано, Кода (18 Гезал)
Интер: Ханданович, Ранокия, Видич, Хуан, Оби (51 Ернанес), Ковачич, Медел (89 Камара), Кузманович (73 Бонацоли), Додо, Паласио, Икарди