Собственикът на Интер Ерик Тохир даде едно от най-обширните си интервюта след днешната среща на клубните акционери, като коментира темата с новия треньор на отбора Роберто Манчини.

Той обаче се спря и на Валтер Мадзари, който му бе в един момент любимец и дори заради отказа му да го уволни преди време се стигна до оставката на Масимо Морати. В крайна сметка обаче хронологията е ясна на всички и Мадзари бе заменен от Манчини преди броени дни съвсем очаквано.

"Всеки път, когато се взимат решения, е важно да се правят в името на Интер", обяви Тохир след днешната среща на акционерите, цитиран от "Футбол Италия".

"Всяко едно от тези решения се взима съвместно и през последните дни ние взехме наистина важни решения, като те не бяха просто смяната на треньора".

"Целта ни остава същата - искаме да играем в Европа и през следващия сезон. Ако това бъде в Шампионската лига, още по-добре за нас".

"Щастливи сме, че Манчини застана начело на отбора, тъй като той има богат опит, жажда за успехи и голяма харизма. Според мен ще бъдем в състояние да постигнем целите си по един доста устойчив начин".

"Пред нас имаме три мача и се надяваме да съберем от тях колкото се може повече точки. Това е важен период за нашия отбор. Разликата между нас и отборите в челото на класирането не е толкова голяма, така че според мен това бе точният момент за тази промяна".

"Искаме да бъдем сигурни, че ще имаме солидна основа и извън терена, защото желанието ни е да си върнем челните позиции възможно най-скоро".

"Когато се определяше бюджета имахме някои идеи за играчи. Но сега виждате, че сменихме треньора. За привличането на нови играчи ще трябва да бъде говорено с Роберто Манчини. Важно е да се разберем с него през следващите няколко дни, но преди всичко трябва да мислим за отбора".

"Не може обаче да не вметна, че в момента разполагаме с един добър отбор и новият треньор се съгласи с това". 

Тохир каза също, че не е проявил неуважение към Валтер Мадзари, след като го уволни от отбора, макар че го подкрепяше много силно преди това.

"Миналата година Мадзари ни класира за Европа, така че ние удължихме неговия договор. Както обаче казах на всички, ние се нуждаем от резултати и имаме желание и след този сезон да се класираме за Европа".

"Аз ще го кажа пак. Валтер е един от най-добрите треньори в италианския футбол, но понякога, когато резултатите не вървят, директорите взимат такива решения, за да потръгнат нещата".

"Това не е мое еднолично решение. Аз не мисля, че има липса на уважение от моя страна към Мадзари. Ние винаги сме го подкрепяли и ще подкрепяме по този начин и новия треньор Манчини".

"За мен е много важно да знам, че всички са щастливи, че подписахме дългосрочен договор с Роберто и ние готвим един проект с него, но ще ни трябва подкрепата на всички", завърши Тохир.