Младата звезда на Интер Матео Ковачич призна, че е впечатлен от новия треньор Роберто Манчини.

Той също така сподели, че според него играчите на клуба чувстват вина заради уволнението на Валтер Мадзари.

Хърватинът изненадващо обяви, че се е учил много от Манчини, след като последният направи доста добра кариера и често влизаше в ролята на десятка.

"Можете да видите дори и по начина, по който говори, че Манчини е на много високо ниво. Той е изключително харизматичен. Всички мои съотборници останаха развълнувани от първите ни тренировки под негово ръководство", заяви Ковачич, цитиран от "Газета дело Спорт".

"Да ми бъде треньор бивша десятка може би ще бъде много добре за мен. Ние двамата вече говорихме за това и той ми каза някои трикове. Освен това Манчини ми обясни, че трябва да променя начина по който играя".

"Според него дори трябва да променя положението на тялото ми и да не стоя далеч от головете. Сега, въпреки че имахме едва няколко тренировъчни сесии заедно, за мен е ясно, че имам какво много да уча още".

"Дербито с Милан пък е мач с който трябва да започнем нашето възстановяване, трябва да наберем по-висока скорост, което би било добре за нашата увереност".

"По мое мнение това не е мач, който просто носи само три точки, както са останалите мачове. Ние просто трябва да победим, без значение с какъв резултат. Моите съотборници, както и аз, се чувстват отговорни за уволнението на Мадзари".

"Прогнозата ми за дербито с Милан? Успех с 2:0 за нас и суха мрежа за Ханданович", каза той.