Интер и Лацио врътнаха зрелищно 2:2 в среща от 16-ия кръг на Серия "А", която е последна и за двата тима, за тази година.

Гостите могат да съжаляват много за изпуснатата победа, тъй като започнаха по-добре мача и имаха аванс от 0:2 след попадения на Фелипе Андерсон във 2-ата и 37-ата минути.

Все пак обаче домакините стигнаха до изравняване на резултата след попадения на Ковачич и Паласио в 66-ата и 80-ата минути, а хърватинът дори можеше да направи обрата пълен, но негов удар в 82-ата минута бе избит с върха на пръстите от Маркети.

Лацио финишира годината 4-и в Калчото с 27 точки след този мач, а Интер на 11-ата позиция с 21 пункта.


Гостите от Рим започнаха перфектно мача и още във 2-ата минута Андерсон реализира и даде аванс на "Римските вълци".

Голмайсторът овладя центриране в наказателното поле, дело на Раду, след което елиминира без проблем Ранокия и с плътен удар от няколко метра матира стража в противоположния ъгъл.

В 5-ата минута Андерсон можеше да вкара втори гол, след като от малък ъгъл засече топката от воле, но ударът му премина над вратата.

Натискът на гостите от началото на мача бе много силен и Интер трудно успяваше да изнесе топката в предни позиции.

В 11-ата минута Гуарин отправи мощен удар от 25 метра, но стражът на гостите успя да улови топката.

През следващите минути нямаше кой знае какви положения пред двете врати, макар домакините да се опитваха да стигнат максимално бързо до изравнителен гол.

В 25-ата минута Нагатомо отправи удар от 6-7 метра, но след рикошет топката излезе извън пределите на вратата. Преди това японецът бе направил страхотна двойна комбинация с Ковачич.

Пет минути след това Гуарин пробва удар от далечна дистанция, като топката мина само на сантиметри над напречната греда.

В 37-ата минута Андерсон вкара втори гол за Лацио и удвои преднината на "Римските вълци".

Той пое топката по крилото, след което навлезе в наказателното поле и с коварен удар в средата на вратата около границата на наказателното поле залъга Ханданович, като преди това топката премина през краката на Жесус.

До края на полувремето нямаше повече голове и резултатът се запази.

Второто полувреме започна започна с добро темпо, но през първите минути от него не се стигна до интересни положения.

В 54-ата минута Гуарин отправи удар от дистанция, който профуча над напречната греда. 

Четири минути след това Кузманович показа отлична техника и проби в наказателното поле през няколко играчи на Лацио, но в крайна сметка не се стигна до изстрел.

В 59-ата минута Икарди пропусна страхотна възможност. Той бе намерен на точката за дузпата от Ковачич, но ударът му бе доста неточен.

В 66-ата минута Интер намали резултата. Ковачич реализира попадението за домакините. Той вкара уникално попадение, след като нацели топката с воле на два метра преди дъгата. Той прати топката в горния ляв ъгъл и не остави шансове на Маркети. 

В 70-ата минута Икарди отправи удар от 16-17 метра, но той бе прекалено слаб и в крайна сметка стражът на гостите улови без проблеми. 

В 80-ата минута натискът на Интер все пак даде резултат. Паласио вкара попадението за тима. След центриране от фаул Д'Амброзио отклони за аржентинеца, който отклони с крак пред малкото наказателно поле и вкара изравнителен гол.

В 82-ата минута Ковачич бе на косъм да направи страхотен обрат, след като с глава отклони към сглобката, но Маркети по някакъв начин успя да избие кълбото в корнер. Резултатът се запази до самия край.

ИНТЕР - ЛАЦИО 2:2
0:1 Андерсон 2'
0:2 Андерсон 37'
1:2 Ковачич 66' 
2:2 Паласио 80'

ИНТЕР: Ханданович, Нагатомо, Ранокия, Додо (45 - Медел), Д'Амброзио (90 - Кампаняро), Жуан, Кузманович, Гуарин (76 - Бонацоли), Ковачич, Паласио, Икарди

ЛАЦИО: Маркети, Баста, Раду, Де Врай, Цана, Маури, Ледесма, Лулич, Пароло, Андерсон, Клозе