С късен гол на Емилиано Морети Торино победи Интер с 1:0 като гост в мач от 20-ия кръг на Серия А. 

Сблъсъкът не предложи много емоции, но гостите дочакаха своя момент след статично положение и така успяха да спечелят срещу Нерадзурите за първи път от 1994-а година. Не техния стадион пък не го бяха правили от 1988-а. 

С победата Биковете увеличиха серията си без загуба на 7 поредни мача и с 25 точки са вече 12-и, на 7 от опасната зона. Интер пък е съвсем близо с 26 и ще се отдалечи още от заветната трета позиция.  

Андреа Ранокия попадна в групата на домакините, но стартира на пейката, така че Видич и Андреоли действаха в центъра на отбраната. В нападението триото бе Подолски, Паласио и Икарди, а Шакири също остана сред резервите. 

За Торино отбраната бе съставена от трима, а Молинаро и Дармиан действаха на двата фланга и чиято роля е от много голямо значение. 21-годишният Мартинес получи шанс да играе в нападение заедно с Куалиярела, а Макси Лопес остана на пейката. 

В първите десетина минути не почти случи нищо. Мартинес от гостите бе на път да се измъкне сам срещу вратаря в 5-ата минута, но Ханданович внимаваше и излезе пред наказателното си поле и с крак спокойно изби. 

Нерадзурите владееха топката, действаха по-активно, но без да стигат до опасни положения. Гостите чакаха момент за контраатакуват, но също без успех. Центриранията, а и редките удари отдалеч също не се получаваха, така че за вратарите нямаше работа. 

Интер опитваше да атакува по фланговете, но му липсваше точност във важните моменти, а и играчите на Торино се справяха на ниво във въздушните двубои. В 31-ата минута Максимович се намеси решително и изби топката от краката на Паласио, а след последвалия корнен Оби получи шанс да стреля, но го направи на метри от целта. 

Малко преди почивката централният защитник на Интер Андреоли получи травма в задната част на лявото бедро и трябваше да бъде заменен от Андреа Ранокиа. Паузата обаче така или иначе дойде при 0:0, след като предвид показаното през първата част просто не се виждаше как някой ще вкара гол. 

Няколко минути след паузата Подолски все пак тества Падели. Германецът проби от фланга и нахлу към центъра сменяйки рязко посоката, след което стреля силно, но стражът на гостите внимаваше и изби в корнер, който не донесе нищо. 

Манчини логично пусна Чердан Шакири, като извади втория от централните защитници, който започна като титуляр – Д’Амброзио. Малко след това обаче гостите спечелиха корнер след който Мартинес стреля с глава неточно, а можеше да се справи по-добре. 

Мачът стана малко по-бърз и напрегнат, тъй като домакините започнаха да стават все по-нервни в търсенето на решително попадение. В 73-ата минута обаче Молинаро от Торино си създаде възможност за стрелба от 17-18 метра, но не затрудни особено Ханданович. 

Малко след това Интер пропусна. Икарди не успя да овладее едно центриране, след което топката премина спокойно по границата на вратарското поле, но без да може някой да засече. След това Паласио пропусна добър свободен удар. В 86-ата минута сантиметри не достигнаха на Видич да засече с плонж центриране от фаул. 

В крайна сметка изглеждаше, че Интер ще направи четвъртото си равенство в последните 5 мача, когато гостите стигнаха до корнер 20 секунди преди края на добавеното време. Центрирането бе отклонено на близката греда от Макси Лопес, след което зад него оставен сам  във вратарското поле, Емилиано Морети прати топката в мрежата за ужас на „Сан Сиро”. 

Интер – Торино    0:1

0:1    Морети    94

Интер: Ханданович, Д’Амброзио (56 Шакири), Андреоли (44 Ранокиа), Видич, Оби, Кузманович, Гуарин, Ковачич, Паласио, Подолски (66 Одонкор), Икарди
Торино: Падели, Максимович, Глик, Морети, Дармиан, Бенаси, Гаци, Фарнеруд (67 Ел Кадури), Молинаро, Мартинес , Куалиарела (58 Макси Лопес)