Сасуоло тресна с 3:1 Интер и записа впечатляваща победа над "нерадзурите".

Точни за домакините бяха Симоне Заза и Никола Сансоне през първото полувреме и Доменико Берарди в края на мача от дузпа. Почетното попадение за гостите заби Мауро Икарди след почивката.

Като цяло футболистите на Сасуоло надиграха "синьо-черните" и заслужено стигнаха до първата си победа над този съперник.

В досегашните срещи между двата отбора неизменен победител бе Интер, но сега Сасуоло скъса с тази негативна серия.

По този начин домакините дори минаха пред "нерадзурите" във временното класиране, а момчетата на Роберто Манчини продължават да затъват.  


Срещата започна с атаки и към двете врати. Още в петата минута Интер можеше да вкара. Тогава Айзък Донкор бе изведен на чиста позиция отдясно, но стреля в тялото на защитник на домакините.

Последва и шанс пред Джердан Шакири, който проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле, но в аут. Отговорът на Сасуоло бе страховита тупалка на Никола Сансоне, но топката профуча над вратата на гостите.

Атаките и положенията се редуваха и пред двете врати. В 15-ата минута Симоне Заза залъга Неманя Видич и стреля по диагонала, но в аут. 

Две минути по-късно домакините заслужено вкараха. Тогава Симоне Мисироле проби отляво  исервира топката на Симоне аза, който с отсечен удар с левия крак простреля Самир Хамданович за 1:0.

Гостите можеха да изравнят веднага, но последователни пропуски направиха Джердан Шакири и Лукас Подолски. В 25-ата минута отново Шакири се озова на изгодна позиция, но стреля до гредата.

Малко по-късно Интер стигна до ново положение. Тогава Фреди Гуарин развинти отбраната на Сасуоло отдясно, последва удар от ъгъла на наказателното поле, но Андреа Консили показа класа и спаси.

В 27-ата минута Родриго Себастиан Паласио се озова сам срещу  Андреа Консили, но правилно бе отсъдена засада. След половин час игра домакините нанесоха втори нокдаун на Интер, след като опънаха отново мрежата на Хамданович.

Тогава Никола Сансоне бе най-съобразителен пред вратата на "нерадзурите" и с мощен удар направи 2:0. Сасуоло дори можеше да вкара и трети гол.

Само три минути по-късно Симоне Заза проби мощно отляво, нахлу в наказателното поле на Интер, но там със сетни усилия Неманя Видич го блокира.

Домакините продължиха да мачкат и малко преди края на полувремето скочиха за дузпа, тъй като Алесандро Лонги бе повален в пеналта, но не последва наказателен удар.

Второто полувреме започна с натиск на Интер. Гостите притиснаха сериозно домакините пред наказателното им поле, но така и не стигаха до чисто голово положение.

В 55-ата минута Джердан Шакири се освободи отдясно и стреля от движение, но в аут. Малко по-късно Роберто Манчини се опита да промени нещата в атака, като на мястото на Лукас Подолски пусна Мауро Икарди.

След час играта бе временно спряна, тъй като се оказваше медицинска помощ на Алесандро Лонги, който в последствие бе изнесен на носилка и заменен.

Пет минути по-късно Интер стигна до страхотна възможност за гол. Джердан Шакири стреля опасно от дъгата на наказателното поле, но Андреа Консили се протегна и спаси.

Гостите продължиха да атакуват и стигнаха до нов шанс, но и Неманя Видич не успя да вкара. В 75-ата минута Додо стреля мощно, но за пореден път Консили бе на мястото си и отрази.

"Нерадзурите" натиснаха здраво в края на мача и изцяло се изнесоха в половината на Сасуоло. Това даде резулта и в 83-ата минута Интер успя да намали.

Тогава Франческо Манянели направи уникална издънка и подари топката на резервата Мауро Икарди, който финтира Консили и технично опъна мрежата му за 2:1.

След попадението двата отбора се хванаха за гушите, но всичко се размина с няколко жълти картони. В 88-ата минута Заза бе близо до нов гол, но не успя да вкара.

В 90-ата минута Сасуоло остана в намален състав, след като директен червен картон получи Никола Сансоне. Интер натисна, но секунди по-късно се стигна до червен картон за Айзък Донкор и дузпа за Сасуоло.

Зад топката застана Доменико Берарди и хладнокръвно вкара от бялата точка за 3:1. Така Сасуоло удари Интер и взе впечатляваща победа.

Сасуоло - Интер 3:1

Голмайстори:  

1:0 Симоне Заза (17)
2:0 Никола Сансоне (30)
2:1 Мауро Икарди (83)
3:1 Доменико Берарди (90-дузпа)

Сасуоло: Андреа Консили, Симе Връшалко, Паоло Канаваро, Емануеле Теранова, Алесандро Лонги (60 - Марсело Газола), Давиде Биондини, Франческо Манянели, Симоне Мисироле (75 - Лука Антей), Доменико Берарди, Симоне Заза, Никола Сансоне

Интер: Самир Хамданович, Айзък Донкор, Андреа Ранкония, Неманя Видич (70 - Марсело Брозович), Додо, Фреди Гуарин, Гари Медел, Джердан Шакири, Матео Ковачич, Родриго Паласио (78 - Джордже Пушкаш), Лукас Подолски (57 - Мауро Икарди)