Интер прекъсна черната си серия без победа от 7 мача във всички турнири. Това стана при гостуването на Верона. „Нерадзурите” се наложиха с 3:0 с голове на звездата си Мауро Икарди през първото полувреме, Родриго Паласио след почивката и автогол на Морас в продължението на двубоя. В 76-ата минута пък Лука Тони изпусна дузпа

Преди тази вечер „синьо-черните” за последно усетиха вкуса на победата на 26 февруари, когато надделяха с 1:0 над Селтик в Лига Европа. След това възпитаниците на Роберто Манчини регистрираха 3 равенства и 4 загуби, което ги изхвърли от международната сцена и намали до минимум шансовете им за участие в турнирите в Стария континент през следващия сезон.

В класирането Интер е на 10-то място с 41 точки, на 6 т. от 5-та позиция, която дава право на участие в Лига Европа. В момента там се намира Сампдория, но отборът от Генуа е с мач по-малко. Верона пък е на 15-то място с 33 т., далеч от зоната на изпадащите.


Срещата на стадион „Марк Антонио Бентагони” започна с натиск на гостите, които в началните минути изпълниха три корнера, но след тях не последва нищо интересно.

В 11-ата минута Интер поведе. Тогава Паласио намери Икарди, който отблизо не сбърка, за да открие резултата – 1:0. Това попадение даде допълнителна увереност на миланци, които през сезона още нямат загуба, когато вкарват първи при гостуванията си. Домакините обаче не се предадоха и можеха да изравнят в 19-ата минута, когато Лука Тони засече с глава, но топката мина на сантиметри от горната греда.

След малко повече от половин час игра пред ветерана се откри идентична възможност, но той отново прати топката над вратата. В 36-ата минута Брозович можеше да удвои преднината на Интер, но изстрелът му не намери целта. До края на полувремето Бошко Янкович можеше да изравни. И той обаче не уцели вратата.

Втората част започна мечтано за гостите. Икарди и Паласио този път си размениха ролите. Деветката на Интер намери аржентинеца в наказателното поле, който опъна мрежата за 2:0. В 56-ата минута Гуарин можеше да сложи точка на спора, но не уцели вратата.

В следващите минути „нерадзурите” продължиха да бъдат по-добрия отбор, докато веронци имаха един шанс чрез Мунир Обади, чийто шут беше спасен от Ханданович. В 72-ата минута Паласио беше на косъм от гола, след като шутът му се отби в гредата.

4 минути след това Неманя Видич направи дузпа и получи жълт картон. Зад топката застана Лука Тони и би в левия ъгъл на вратата, но Ханданович показа страхотен рефлекс и спаси. В последните минути Морас се опита да изчисти едно центриране, но вместо това вкара топката в собствената си врата, с което Интер спечели с класическото 3:0.

Верона – Интер 0:3

Голмайстори:

0:1 Икарди (11)
0:2 Паласио (48)
0:3 Морас (92)

Верона: Рафаел, Сала, Родригес, Морас, Писано, Обади (81-Валоти), Тахсидис, Халфредсон (72-Грецо), Янкович, Тони, Хуанито (75-Савиола)
Треньор: Андреа Мандорлини

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Ранокия, Видич, Жесус, Гуарин, Медел (80-Гнукури), Брозович, Ернанес, Икарди, Паласио (80-Ковачич)
Треньор: Роберто Манчини

Верона, ст.: „Марк Антонио Бентагони”
Съдия: Паоло Теглиавенто
Жълти картони: Морас, Обади (Верона); Жесус, Гуарин, Брозович, Видич (Интер)