Треньорът на Интер Роберто Манчини заяви преди голямото дерби с Милан, че „нерадзурите” вече нямат право на загуби.

Двата отбора се изправят един срещу друг утре от 21:45 часа наше време.

Според наставника на „синьо-черните” успех в градския сблъсък, ще даде тласък на отбора му и шансовете за класиране за участие в Лига Европа през следващия сезон ще възкръснат.

В момента Интер се  намира на 10-та позиция с 41 точки, на 8 т. заветното от 5-то място, което се заема от Фиорентина. „Росонерите” пък са 9-ти с 42 т.

”Дербито е важен мач, макар да изгуби част от блясъка си в последните години. Но трябва да ни даде едно ново начало”, започна Манчини на пресконференцията си преди сблъсъка.

”Кой може да загуби повече? Ние сме символични домакини и едно поражение ще ни се отрази по-зле. Реално погледнато двата тима се намират в сходни позиции”.

”Надявах се преди този мач да се намираме по-нагоре в таблицата, но сами сме си виновни. Сега всички искаме да спечелим и се надявам да направим феновете щастливи. Нямаме право на повече загуби!”, каза още Манчини.

Той коментира и кадровите проблеми, с които трябва да се справя. Наказани за дербито са Фреди Гуарин и Брозович, а Додо, Уго Кампаняро и Джонатан са контузени и също отпадат.

”Срамота е, че не мога да използвам състава, който победи с 3:0 Верона миналата седмица. За Лукас Подолски ще решим в последния момент дали да играе”, добави Манчини.