Интер - Милан, мач от дванадесетия кръг кръг на Серия А, 21:45 часа българско време, стадион "Сан Сиро", Милано.

Дербито на Милано рядко е било толкава интригуващо в последните години. Милан води в класирането и е с 3 точки повече от вечния съперник. Победа за росонерите ще означава сериозно предимство пред нерадзурите. Ако Интер спечели ще изравни съперника. В последните години нерадзурите се представяха по-добре в дербито.

ИНТЕР

Групата за мача: Жулио Сезар, Кастелаци, Орландони, Кордоба, Санети, Лусио, Матераци, Киву, Сантон, Станкович, Снайдер, Камбиасо, Оби, Коутиньо, Мансини, Нванкво, Ето'о, Милито, Пандев, Бябяни

Контузени: Самуел, Майкон, Тиаго Мота, Мунтари, Марига

Наказани: Няма

Вероятен състав: Жулио Сезар, Киву, Матераци, Лусио, Кордоба, Станкович, Оби, Санети, Снайдер, Милито, Ето'о

МИЛАН

Групата за мача: Абиати, Амелия, Антонини, Бонера, Янкуловски, Неста, Папастатопулос, Тиаго Силва, Дзамброта, Йепес, Абате, Амброзини, Боатенг, Фламини, Гатузо, Пирло, Зеедорф, Ибрахимович, Робиньо, Роналдиньо

Контузени: Одо, Индзаги, Одуамади, Пато

Наказани: Няма

Не са повикани: Монтелонги, Ониеву, Страсер

Вероятен състав: Абиати, Абате, Неста, Тиаго Силва, Дзамброта, Гатузо, Амброзини, Боатенг, Зеедорф, Робиньо, Ибрахимович


Прогноза на Gol.bg:


Интер и Милан се срещат за 273-и път в историята във всички турнири. Росонерите имат предимство със 105 победи срещу 95 за нерадзурите. В Серия А мачовете са 152. Там превес има Интер, който е спечелил 56 пъти срещу 47 за Милан.

В последните години обаче дербито сякаш е запазено за нерадзурите. Те имат само една загуба в последните 4 години и от последните 8 мача са спечелили 6 (включително последните 3). За първи път от април 2006 г. Милан влиза в градското дерби по-напред в класирането.

Интер е спечелил последните 5 "домакински" дербита и винаги вкара 2 или повече гола в тях. Следващият гол ще бъде под №200 за Милан в Серия А срещу градския съперник.

И в двата лагера има доста проблеми. За Интер не могат да играят Самуел, Майкон, Тиаго Мота, Мунтари и Марига. Рафа Бенитес ще използва в първото си дерби на Милано схема с двама нападатели. Титуляри ще бъдат Ето'о и Милито. Зад гърба им ще е възстановения Снайдер. Матераци ще бъде титуляр в центъра на защитата, а младока Оби ще действа в полузащита.

За Милан няма да играят контузените Индзаги, Пато и Одо. Под въпрос до последно е Андреа Пирло. По-вероятно е той да не играе, а да остане на пейката, заради хематом в бедрото. Роналдиньо също няма да бъде титуляр. Бразилецът не е вкарвал гол този сезон, но пък първото му попадение за Милан бе в дербито с Интер преди 2 години. В атака ще действат Робиньо и Ибрахимович, а зад тях Зеедорф.

Прогноза: Интер - Милан 2:2