Интер стигна само до равенството 0:0 срещу Киево на "Джузепе Меаца" и за пореден път този сезон се изложи. С това равенство "нерадзурите" направиха грешна стъпка към битката за място в Лига Европа.

Играчите на Роберто Манчини владееха инициативата през по-голамата част от мача, но така и не успяха да стигнат до попадение.

От своя страна Киево изигра перфектно тактически мача. "Летящите магаренца" много правилно затваряха празните пространства, залагаха на здрава преса и това им донесе частичен успех, който ги бетонира в средата на класирането.

Така домакините продължиха да нямат загуба и в последните си пет мача са записали три победи и две равенства. Киево също е в серия от пет срещи без поражение.


Интер се хвърли в атаки още в началото на мача и можеше да вкара в шестата минута. Тогава Фреди Гуарин напредна отлаво и стреля по диагонала, но топката мина до лявата греда на гостите.

Последва принудителна смяна в състава на Киево, като на мястото на Николас Фрей, който се контузи, в игра влезе Кристиано Бираги.

"Нерадзурите" продължиха да атакуват, но така и не стигаха до наистина чисти голови положения, а и защитата на "летящите магаренца" се справяше отлично в тези минути.

В 10-ата минута Марсело Брозович напредна и стреля от дъгата на пеналта, но над вратата на Киево. Девет минути по-късно дойде и най-чистото положение за Интер, когато Неманя Видич се извиси и стреля с глава, но прати топката в лявата греда на гостите.

Последва и положение пред Фреди Гуарин, но отново не се стигна до гол. В следващите минути играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

След половин час Хернанес се освободи от защитата на Киево и стреля остро, но неточно. Четири минути по-късно и Марсело Брозович не успя да вкара за домакините. Към края на полувремето Интер натисна сериозно, но с пропуски се отчетоха Фреди Гуарин и Хернанес.

Второто полувреме започна с нови атаки за домакините, като те можеха да стигнат до попадение, когато в 51-ата минута Езекил Скелото едва не си заби ефектен автогол.

В игра за "нерадзурите" се появи и Лукас Подолски, което още повече засили атаките на Интер, но така и не се стигаше до гол. След час игра Паласио навърза защитата на гостите, но се замота и успешно бе блокиран от футболист на гостите. 

Домакините тотално натиснаха Киево, но чистите положения бяха пред вратата на Интер. Гостите на два пъти можеха да вкарат, но последователно Рикардо Мегиорини и Мариано Джулио Ицко изпуснаха да опънат мрежата на Хамданович, който се намесваше отлично.

Тези положения ядосаха сериозно ултрасите на "нерадзурите", които започнаха да ги освиркват. Към края на мача Интер хвърли всичко в атака, но Джердан Шакири и Данило Д'Амброзио от чисти позиции не успяха да вкарат.

В 85-ата минута Киево можеше да стигне и до победата, но тупалка на Кристиано Бираги натресе горната греда зад Хамданович.

До края на мача Киево стигна до нов отличен шанс, но Палоски изпусна в продължението и така двата отбора си поделиха по точка.

Интер - Киево 0:0

Интер: Самир Хамданович, Данило Дамброзио, Андреа Ранкония, Неманя Видич, Хуан Хесус, Фреди Гуарин, Гари Медел, Марсело Брозович (53 - Лукас Подолски), Хернанес (64 - Джердан Шакири), Родриго Паласио (77 - Матео Ковачич), Мауро Икарди

Киево: Албано Бизари, Езекил Скелото, Дарио Даниели (60 -  Дженаро Сардо), Бостиян, Цезар, Николас Фрей (7 - Кристиано Бираги), Андерс Кристиансен, Иван Радованович, Мариано Ицко, Перпарим Хетемай (55 - Алесандро Гамберини), Рикардо Мегиорини, Алберто Палоски