Треньорът на Интер Роберто Манчини заяви, че утрешната среща с Дженоа е последната възможност на тима му да гони класиране в Лига Европа. „Нерадзурите“ гостуват на „Грифоните“ знаейки, че победа би ги доближила само на точка от противниците им.

„Имаме два мача до края на сезона, но не всичко вече зависи от нас. Ако спечелим и в същото време Сампдория не успее, ще бъдем в добра позиция. Нашата цел е да вземем добър резултат и да се надяваме други отбори да губят точки.

Въпреки незаслужената загуба от Ювентус, ние все още имаме надежди. Мачът с Дженоа ще бъде последната ни възможност и се надяваме да спечелим. Надявам се в бъдеще да играем повече подобни срещи, а не шансовете ни да бъдат сведени до победа в един мач. Няма да ни бъде лесно, защото Дженоа играе много добър футбол, въпреки че в последно време ние се представяме по-добре в гостуванията си“, каза Роберто Манчини.

Треньорът на Интер разкри и причините за по-слабото представяне на тима на „Сан Сиро“. „Понякога в домакинските ни мачове шансовете ни са лимитирани. На теория, у дома трябва да печелим лесни точки, но този сезон не е така. Сега често печелим като гости. Отборът е добро състояние, но се нуждаем от нещо повече, а не да бъдем освирквани, както след загубата от Ювентус. Ако не вземеш нещо след толкова отчетлива доминация за 45 минути, значи нещо ти липсва“, каза още Манчини.

Треньорът на Интер разкри и плановете си за бъдещето на клуба. „Трябват ни качествени играчи. Тези футболисти могат да донесат това, което ни липсва. Ако вземем правилните играчи, нивото ни ще се вдигне много. Това обаче няма да е лесно, защото често се случват грешки. Трябват ни футболисти, които носят нещо важно. Интер се нуждае от изградени играчи, но и от младоци, които могат да вдигнат потенциала си. Президентът иска да изградим голям отбор и това само може да ме радва. Знаем кого не можем да си позволим“, завърши Манчини.