Треньорът на Интер Роберто Манчини призна, че с европейските надежди на тима му е свършено след загубата с 2:3 от Дженоа. Само истинско чудо може да изпрати “нерадзурите” в Лига Европа.

Още по темата

 

“Опитахме, но за това, което показахме в последните 14-15 кръга, мисля, че можехме да се класираме за Европа. За съжаление играхме добър футбол, но допускаме тези ужасяващи грешки, от които е трудно да се възстановиш. Днес допуснахме един подобен гол, а двата от миналата седмица бяха абсурдни. Интер не бива да допуска подобни голове”, разочарован бе Манчини след срещата с Дженоа. 

Треньорът на Интер коментира комичната ситуация при изравнителния гол на Дженоа за 2:2 в края на първото полувреме. Тогава Андреа Ранокиа и Самир Ханданович се сблъскаха и дадоха възможност на Лестиен да вкара на празна врата. 

“За съжаление, подобни неща се случват и не бива да критикуваме никога. Достатъчно сме разочаровани. Ако трябва да губим, предпочитам да е по този начин - с атакуващ футбол и желание за победа. Това беше впечатляващ мач, в който и двата отбора заслужаваха победата. 

Ние имахме няколко възможности за гол, ударихме две греди. Разбира се, трябва да работим в защита и да не допускаме подобни грешки. Оптимист съм, но резултатите не отговарят на представянето ни на терена. Това все пак е добро начало за следващия сезон. Срамота е, че вероятно няма да играем в Европа и искаме да се извиним за това на феновете и президента”, каза още Манчини. 

“В момента е рано да се говори за трансферния пазар. Момчетата работиха много усърдно, промениха тотално мисленето си. За съжаление допуснахме много грешки в решителните мачове, които в Серия А се заплащат. На правилния път сме. Интер подобри представянето си в последните месеци. Очевидно е, че искаме да привлечем играчи от висока класа, които да печелят важните срещи и да помогнат на младите ни играчи”, завърши Манчини.