Интер уреди втори защитник за един ден. След привличането на Миранда от Атлетико Мадрид, "синьо-черния" екип ще облече и Мартин Монтоя от Барселона.

Още по темата

 

Това призна агентът на бранителя Хуан де Диос Караско. В четвъртък Монтоя трябва да мине медицинските прегледи, а всичко останало по трансфера е договорено.

Той ще играе на "Джузепе Меаца" под наем за следващите две години, Барса ще получи 2 милиона евро. При определен брой мачове, клубът ще трябва да откупи Монтоя за 6 млн. евро. "Сделката е готова, Монтоя е играч на Интер. Той е много щастлив", лаконичен беша Караско.

Миланци вече се подсилиха и с Жофри Кондогбия от Монако, но Роберто Манчини няма намерения да спира до тук. Сред целите му са още Дрес Мертенс от Наполи и Лукас Лейва от Ливърпул.

Цената на белгийския национал е 14 млн. евро и агентът му вече намекна, че може да напусне това лято, въпреки че има договор до 2018 година. Според Radio CRC, приятел на Мертенс е потвърдил интереса на "нерадзурите". През миналия сезон той вкара 10 гола и направи 9 асистенции във всички турнири.

Интер ще направи и втори опит да вземе Лейва от Ливръпул, след като миналото лято не успя. Двама клуба вече бяха в контакт заради Матео Ковачич и се предполага, че тогава са обсъдили положението и с халфа на "мърсисайдци".