Защитникът на Зенит Санкт Петербург – Доменико Кришито, е готов да продължи кариерата си в Интер.

Това заяви агентът на италианския национал Андреа Д'Амико, но подчерта, че трансферът зависи от много фактори и съвсем не е сигурен.

Според Sky Sport Italia, цената на 28-годишния бранител е 15 милиона евро, но "нерадзурите" предпочитат да го вземат под наем с опция за задължително откупуване следващото лято, за да могат да разсрочат плащането.

"В момента това са неоснователни информации и аз не мога да коментирам слухове", каза Д'Амико пред FCInterNews. "Дали може да напусне Зенит? Говорим за голям клуб с огромен потенциал".

"Не знам дали Доменико ще пътува за Италия или не, това зависи от много фактори. Знаем за намеренията на Интер, но трябва да питате спортния им директор Пиеро Аусилио. Евентуална сделка ще зависи от няколко неща – вида на офертата, начина на преминаване и т.н. На този етап няма нищо конкретно", добави агентът на Кришито.

Той играе в Зенит от 2011 година, когато беше купен за 11 милиона евро от Дженоа. За този период бранителят записа 81 мача, в които вкара 6 гола.

С екипа на "грифоните", където има няколко престоя, има общо 153 срещи, в които се е разписвал 9 пъти. През 2007 година Кришито игра и в Ювентус, но не успя да се наложи в отбора и след 8 двубоя с "черно-белия" екип се върна в Дженоа.