Борусия Дортмунд изобщо не се шегува в намеренията си да привлече бившия офанзивен полузащитник на Байерн Мюнхен Джердан Шакири, пише вестник "Билд".

Според най-тиражния европейски вестник взривоопасният дребосък е най-желаният футболист от треньора на Борусия Томас Тухел в листата с имена, които трябва да бъдат закупени.

Шакири не успя да разкрие пълния си потенциал след преминаването в Интер, като една от основните причини бяха травмите му.

Договорът на швейцарския национал с "нерадзурите" изтича през 2019 година. Според изданието той ще излезе на Дортмунд 15 милиона евро, като клубът му предлага годишна заплата от 3.5 милиона евро.

Ако 23-годишният футболист акостира на стадион "Сигнал Идуна Парк", рурците ще се разделят с един основен футболист, тъй като Тухел не иска да има прекалено голям състав.

Предполага се, че Якуб Блашчиковски ще бъде този, който ще "изгърми". Полякът много често е измъчван от контузии и с оглед напредналата му възраст е напълно възможно да потърси късмета си другаде.