Новата звезда на Интер Стеван Йоветич даде интервю пред Gazzetta dello Sport.

В него черногорският национал говори по най-различни теми, включително и трансфера му това лято от Манчестър Сити на "Джузепе Меаца".

Той започна изказването за гола си в последната минута срещу Аталанта, с който "нерадзурите" победиха с 1:0 на старта на Серия "А".

"Преживявал съм подобна радост във Флоренция. Вкарах срещу Спортинг Лисабон в последната минута и този гол ни класира в групите на Шампионска лига".

"Това е една луда радост. Сега се разписах за победата в края в дебюта ми на нашия стадион. Всички полудяхме от радост, включително и аз", добави Йоветич.

После черногорският национал беше попитан защо е избрал за носи фланелката с №10. Тя стана вакантна след преминаването на Матео Ковачич в Реал Мадрид.

"Първо искам да кажа, че един приятел си отиде. Още в деня, когато замина за Мадрид, имах смелостта да отида и да я поискам, което не е присъщо за мен".

"Любимият ми номер винаги е бил 8, който е принадлежал на Предраг Миятович и Деян Савичевич. Или пък 35, който имах в Партизан и първоначално взех в Интер, защото останалите бяха заети".

"Във въпросния ден все пак реших да отида за №10. Попитах Деян Станкович и Хавиер Санети дали е възможно да променя номера си. Отговориха ми положително. Това е една сбъдната мечта".

"През годините наистина узрях много, имам шампионски манталитет от Манчестър Сити, където научих много. Взел съм поуки от грешките и от нещата, при които не се справях добре".

"Сега съм по-спокоен при завършващата фаза и мога да играя всяка една роля на терена. Но идеалната ми позиция е с двама нападатели и съотборникът ми да е близо до мен", каза още Йоветич.

25-годишният футболист беше запитан и за отношенията му с Роберто Манчини и разкри как се е стигнало до преминаването му на "Джузепе Меаца".

"Вярно е, че той ме искаше още през 2007 година и агентът ми ме държеше в течение. Всичко вървеше добре, но после отидох във Фиорентина. Това лято отново ми се обади, докато бях на плаж в Черна гора".

"Спортният директор Пиеро Аусилио също ми звънна и ми обясни за проекта на Интер. Отне ми една секунда след края на разговорите да осъзная, че това е правилният избор за мен".

"И сега знам, че съм в един от топ отборите, защото няма никакво съмнение, че Интер е фактор в Европа", завърши Йоветич.
 

 

La prima magia di Stevan Jovetić con la numero 10: quante emozioni a San Siro! Niente è come esserciAcquista la sua maglia qui: http://bit.ly/1JuIqvIEnjoy that piece of magic from our No.10 last night? Stevan Jovetic's first goal at the San Siro and what a beauty it was too!Get your own Jovetic shirt here: http://bit.ly/1Kfl9P9

Posted by F.C. Internazionale Milano on 24 август 2015 г.