Лацио прекъсна черната си серия от седем мача без победа, след като изненадващо надделя с 2:1 при визитата си на Интер в дербито от 17-ия кръг на Серия "А".

И двата гола за "орлите " отбеляза Антонио Кандрева. Той откри резултата още в 5-ата минута, а в 85-ата изпусна дузпа, но при добавката беше точен за крайното 2:1. Между неговите попадения се разписа и Мауро Икари след час игра за 1:1.

Домакините завършиха мача с 10 души заради изключително груб фаул на Фелипе Мело. Трябва да се отбележи още, че именно той направи 11-метровия  наказателен удар за Лацио минути по-рано. В продължението и Сергей Милинкович-Савич беше изгонен за две официални предупреждения.

Така битката за титлата в Италия става много напечена. Интер остава лидер с 36 точки, но Фиорентина и Наполи имат по 35, а шампионът Ювентуе е с 33 т.


Срещата започна отлично за гостите, които поведоха още в 5-ата минута. При заучено изпълнение от корнер Лукас Билия намери Кандрева пред наказателното поле, който с безпощаден изстрел щеше да скъса мрежата на вратата за 1:0!

След гола Лацио се затвори в собствената си половина и не позволяваше опасни положения пред Бариша. Напротив, гостите задържаха топката повече, разменяха пасове и разчитаха на мълниеносни контраатаки.

Интер имаше реален шанс да изравни чак в 37-ата минута, когато спечели фаул точно пред наказателното поле на Лацио, но Стеван Йоветич прати топката високо над вратата. Минута преди края на полувремето Кандрева пропусна великолепен шанс да удвои преднината на "орлите".

Фелипе Андерсон проби, топката попадна в атакуващия халф, който от непосредствена близост я засече мощно, но над горната греда. В 51-ата минута Раду се опита да изчисти топката, но Бериша я улови. Съдията Паоло Мазолени тълкува това като връщане към стража и отсъди непряк свободен удар на ъгъла на вратарското поле.

След дългите спорове Алекс Телес стреля, но право в купа играчи, след което кълбото излезе в корнер. При неговото изпълнение Йоветич беше изпуснат, но не успя да шутира.

След час игра обаче Икарди възстанови равенството. Иван Перишич изведе нападателя на ръба на засадата през двамата централни защитници на Лацио, след което с удар по земята аржентинецът на остави шансове на Бериша за 1:1!

Седем минути по-късно Лацио спечели фаул и след последвалото центриране Фелипе Мело изчисти в корнер. Билия подаде от него, Мартин Монтоя отново изби в нов ъглов удар и Маурисио засече с глава, но извърши фаул в атака.

Римляните обаче продължиха да натискат и Мурийо извърши нарушение фронтално на границата на наказателното поле. Кандрева стреля в стената, получи се меле и в крайна сметка защитата на "нерадзурите" някак си успя да изчисти.

Така се стигна до 86-ата минута, когато Милинкович-Савич беше спънат от Мело в наказателното поле и реферът без да се замисля отсъди дузпа. Зад топката застана Кандрева, който прати топката в долния десен ъгъл. Ханданович спаси, но при добавката италианският национал не сбърка и донесе успеха за Лацио.

До края Мело получи директен червен картон за невиждана грубост срещу Билия, а в продължението и Милинкович-Савич беше изгонен за втори жълт картон.

Интер – Лацио 1:2

Голмайстори:

0:1 Кандрева (7)
1:1 Икарди (60)
1:2 Кандрева (87)

Интер: Ханданович, Монтоя, Миранда, Мурийо, Телес (89-Паласио), Медел, Мело, Перишич (58-Ляич), Йоветич, Биабиани (58-Брозович), Икарди
Треньор: Роберто Манчини

Лациио: Бериша, Конко, Маурисио, Хьод, Раду, Милинкович-Савич, Билия, Пароло, Андерсон (83-Кейта), Кандрева, Матри (74-Джордевич)
Треньор: Стефано Пиоли

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Паоло Мазолени
Жълти картони: Биабиани (Интер); Билия, Млинкович-Савич (Лацио)
Червени картони: Мело 90’ (Интер)’ Милинкович-Савич 92’ (Лацио)