Интер излезе от черната серия и след 1:0 у дома над Киево постигна първата си победа в последните пет мача. Двубоят се игра на една врата, но многото пропуски попречиха на “нерадзурите” да вкарат повече голове.

Все пак Мауро Икарди донесе трите точки за тима си в началото на второто полувреме. През последните дни се заговори за напрежение между аржентинеца и Роберто Манчини. Треньорът все пак заложи на Икарди в титулярния състав и не сгреши в преценката си. 

С тази победа Интер остана на четвъртото място 44 точки, с една по-малко от Фиорентина. Лидер е Наполи с 53, пред Ювентус с 51. 

Интер започна срещата с голямо желание да се реваншира за предишните провали, но в първите минути Мауро Икарди и Марсело Брозович пропуснаха изгодни положения пред вратата на Киево. 

Натискът на “нерадзурите” продължаваше, хората на Роберто Манчини създаваха много положения, но не успяха да вкарат поне един гол. 

Това стана в началото на второто полувреме. В 48-та минута Икарди беше на точното място след поредица от рикошети и отблизо направи 1:0. Това беше 9-то попадение на аржентинеца в Серия А този сезон и общо 50-то в първенството. 

Малко след това Икарди беше много близо до дубъл. В 56-та минута Нагатомо центрира отдясно на главата на аржентинеца, който разтресе горната греда. 

Капитанът на Интер получи нов шанс за гол в 66-та минута. Нагатомо отново изведе Икарди на стрелкова позиция след пас през центъра, нападателят стреля мощно под гредата, но Сечулин успя да избие. В 72-та минута удар на Брозович от фаул мина на сантиметри от горната греда. Седем минути по-късно Сечулин спаси и опасен удар на Миранда с глава. 

Интер - Киево 1:0

1:0 Мауро Икарди 48'

Интер: Ханданович, Нагатомо, Миранда, Мурийо, Телес, Брозович (90 - Мело), Медал, Кондогбия, Едер (84 - Ляич), Паласио (77 - Жуан), Икарди

Киево: Сечулин, Фрей, Споли, Сезар, Гоби, Ригони, Радованович (82 - Коста), Пинци (58 Кастро), Бирса (72 - М’Поку), Инглесе, Пелесиер