Верона и Интер изиграха страхотен мач от 24-ия кръг на Серия "А", който завърши 3:3!

Гостите откриха резултата още в самото начало, но после допуснаха два гола от статични положения, с което отборът от града на Ромео и Жулиета направи пълен обрат. В началото на второто полувреме домакините дръпнаха с 3:1, но миланци не се предадоха, натиснаха и стигнаха до изравняване.

С голяма заслуга за това беше резервата Иван Перишич, който асистира на Мауро Икарди и сам вкара за крайния резултат. Бившият футболист на Ювентус Лука Мароне пък се отчете с три асистенции за гостите. Така последният в класирането Верона не загуби в пети пореден двубой, докато Интер съвсем се отдалечи от титлата и е на 4-то място с 45 точки.

Домакините започнаха срещата на стадион "Марк Антонио Бентагоди" с атомното си нападение, съставено от опитните Джампаоло Пацини и Лука Тони, докато атаката на гостите поведе Мауро Икарди, подпомаган от Едер и Родриго Паласио, който беше предпочетен пред Адем Ляич.


Срещата стартира с огромен брак от страна и на двата отбора, но в 6-ата минута Интер създаде отлично положение за гол. Икарди изведе непокрития Паласио на точката за дузпата, но Пиерлуиджи Голини с чудесна намеса спаси. Топката попадна в Марсело Брозович, който засече с всичка сила, но над вратата. Гостите продължиха с натиска си и 180 секунди по-късно Мурийо надскочи трима противници при изпълнение на корнер и с глава откри резултата – 1:0!

След попадението Верона тръгна по-решително в предни позиции и след два поредни ъглови удара резултатът беше изравнен. Филип Хеландер засече с глава на границата на вратарското поле и не остави шансове на Самир Ханданович за 1:1! В 16-ата минута резултатът стана 2:1 за Верона! При заучено изпълнение на фаул, Лука Мароне намери Ерос Писано и той прати кълбото неспасяемо във вратата за 2:1!

Интер веднага се хвърли във вихренни атаки, докато веронци се прибраха дълбоко в половината си. В 22-ата минута пред Брозович се откри шанс отново да възстанови равенството, но изстрелът му мина на сантиметри от целта. В края на полувремето пък Икарди не успя да овладее точно пред вратата на Голини и опасността премина.

След почивката миланци продължиха да диктуват събитията на терена и в 55-ата минута Кондогбия шутира мощно от около 30 м, Голини изби, след което защитник изчисти. В ответната атака Верона вкара нов гол от корнер, след като Йоница връхлетя към топката, засече я в центъра на вратата и Ханданович остана абсолютно безпомощен – 3:1!

След малко повече от час игра падна петото попадение в мача. Резервата Иван Перишич изведе като по учебник Икарди сам срещу вратаря и нападателят нямаше как да сбърка, за да върне надеждите на Интер за нещо повече. В следващите минути "нерадзурите" натиснаха, но в 77-ата минута Верона организира чудесна контра, която обаче завърши с много разочароващ удар на резервата Гомес.

В следващата минута възпитаниците на Манчини все пак израниха. Паласио центрира остро отдясно точно пред вратата, Икарди се размина с кълбото, но Перишич дебнеше на далечната греда, където успя да се разпише за 3:3!

След гола, Интер погледна още по-смело напред и в 84-ата минута Едер стреля точно под горната греда, но вратарят на Верона успя да избие със сетни сили. Противно на логиката, Верона можеше да стигне до победата, след като Жилберто нацели десния стълб с шут от вратарското поле. После мачът стана много двуостър и секунди по-късно Икарди пропусна да се разпише от близко разстояние.

До края обаче така и не падна нов гол и двата отбора поделиха точките.
 
Верона – Интер 3:3

Голмайстори:

0:1 Мурийо (9)
1:1 Хеландер (13)
2:1 Писано (16)
3:1 Йоница (57)
3:2 Икарди (61)
3:3 Перишич (78)

Верона: Голини, Албертаци, Хеландер, Морас, Писано, Фарес (60-Жилберто), Мароне, Йоница, Вжолек (81-Ромуло), Пацини, Тони (69-Гомес)
Треньор: Луиджи Дел Нери

Интер: Ханданович, Телеш (81-Биабиани) Жесус, Мурийо, Нагатомо, Брозович, Мело (46-Перишич), Кондогбия, Паласио, Едер, Икарди
Треньор: Роберто Манчини

Верона, ст.: "Марк Антонио Бентагоди"
Съдия: Пиеро Джиакомели
Жълти картони: Вжолек, Фарес (Верона); Мело (Интер)