Фиорентина тресна с 2:1 Интер във Флоренция и записа страхотна победа в Серия "А". След тази победа "виолетовите" изкочиха на трето място в класирането с 49 точки и вече изостават на осем от върха и Ювентус.

Интер пък продължава да затъва в блатото и е пети с 45 точки. "Нерадзурите" дръпнаха в резултата чрез Марсело Брозович (26), но домакините стигнаха до пълен обрат след попадения на Борха Валеро (60) и Кхума (91).

Трябва да се отбележи, че гостите останаха в намален състав в 83-ата минута, когато Алекс Телес бе изгонен. В продължението на мача и Мауро Сарате от състава на гостите бе пратен преждевременно под душовете. След края на срещата и Жофри Кондогбия видя червения цвят на картона за разправия.

Така Интер вече има само една победа в последните си седем шампионатни срещи и въобще не се вижда как Роберто Манчини ще издърпа "синьо-черните".

Фиорентина от своя страна продължава да прави много добър сезон и спокойно може да се пребори за заветното място в Шампионската лига в края на сезона.


Срещата във Флоренция започна с натиск на домакините, които стигнаха до чисти положения още в началото. В 5-ата минута Федерико Бернардески се освободи през центъра и шутира, но топката профуча до гредата на гостите.

Малко по-късно с пропуск се отчете и Йосип Иличич. В 14-ата минута отново Йосип Иличич навърза отбраната на Интер и нахлу в наказателното поле, където обаче се засуети и изпусна страхотен шанс за гол.

Постепенно гостите живнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиции. В 18-ата минута Жейсон Мурильо стреля с глава в аут.

Осем минути по-късно Родриго Паласио върна топката към Марсело Брозович, който без проблеми опъна мрежата на домакините за 0:1. Последваха нови атаки на "виолетовите", но този път с пропуски се отчете Гонзало Родригес.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/tbk5qULpJlw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В 34-ата минута Едер се озова на чиста позиция, но правилно бе блокиран от защитник на домакините. Секунди по-късно пък Миранда стреля в аут. До края на полувремето Фиорентина натисна, но така и не успя да изравни.

Второто полувреме започна с атаки на Фиорентина и домакините можеха да изравнят, но Йосип Иличич пропусна да вкара.

След час игра защитата на Интер допусна уникална грешка и позволи Борха Валеро отблизо да простреля Хамданович с глава за 1:1. Заслужено попадение, с което домакините изравниха.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LISB_T0wMpM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Три минути по-късно "виолетовите" скочиха за дузпа, за игра с ръка на футболист на Интер, но такава не им бе дадена, а от повторенията се видя, че реферите сериозно порязаха Фиорентина.

Последваха скучновати минути, като двата отбора едвам връзваха три точни паса и правеха детински грешки. Към края на срещата Интер тръгна в атаки, но "виолетовите" от своя страна много правилно се защитаваха и затваряха празните пространства.

В 83-ата минута гостите останаха в намален състав, след като Алекс Телес бе изгонен с червен картон. Това прекърши Интер и до края Фиорентина диктуваше събитията на терена.

Така се стигна до продължението на срещата, когато Кхума опъна мрежата на гостите и така "виолетовите" направиха пълен обрат и взеха победата.

Трябва да се отбележат и грозните сцени в последните секунди на мача, когато червени картони получиха Сарате от домакините и Кондогбия от гостите.

Фиорентина - Интер 2:1

Голмайстори:

0:1 Марсело Брозович (26)

1:1 Борха Валеро (60)

2:1 Кхума (91)

Фиорентина: Чиприан Татарусану, Факундо Ронкалия, Гонзало Родригес, Давиде Астори, Маркос Алонсо, Федерико Бернардески, Матиас Векино, Борха Валеро, Тейо, Никола Калинич, Йосип Иличич

Интер: Самир Хамданович, Юто Нагатомо, Миранда, Жейсон Мурильо, Алекс Телес, Гари Медел, Жофри Кондогбия, Марсело Брозович, Едер, Мауро Икарди, Родриго Себастиан Паласио

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OvRfE2rRnuk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>