Фиорентина - Интер, отложен мач от 17-ия кръг на Серия "А", "Стадио Артемио Франки", Флоренция, 19:30 часа българско време

Прогноза на Gol.bg:

Фиорентина посреща шампиона Интер в отложен мач от 17-ия кръг на Серия "А", а двубоят през декември не се игра заради участието на "нерадзурите" на световното клубно първенство.

"Виолетовите" са в лек подем след изключително неубедителното си представяне от началото на сезона, като тимът на Синиша Михайлович записа две победи и едно равенство в последните си три мача в Калчото. "Ла Виола" успя да покаже хъс и мъжество и в последния си мач срещу Палермо, когато от 1:2 Фиорентина успя да обърне везните в своя полза до 4:2 и то като гост в Сицилия.

Интер пък загуби с 0:1 голямото дерби с Ювентус в неделя и пропусна възможността да се приближи плътно до втория във временното класиране Наполи. Шампионите със сигурност ще преследват трите точки във Флоренция, за да си осигурят поне място в челната тройка.

Гостуването на "Артемио Франки" не е от любимите на Интер, тъй като там домакините имат записани 25 победи срещу само 16 за "нерадзурите". 31 от срещите между двата тима пък са завършвали наравно.

Фиорентина обаче има спечелени само две точки в последните си осем мача с Интер в Серия "А" - и двете са домакински равенства. На своя стадион през този сезон обаче "виолетовите" са непобедени в седем поредни мача - шест победи и едно равенство.

Вероятен състав: Жуло Сезар, Майкон, Ранокия, Кордоба, Санети, Харджа, Станкович, Камбиасо, Снайдер, Ето'о, Пацини

Контузени: Марига, Лусио, Самуел, Милито

Наказан: Тиаго Мота

Прогноза: Фиорентина - Интер 1:2