Президентът на Интер Ерик Тохир заяви, че голмайсторът на отбора Мауро Икарди не се продава.

По-рано през деня се появиха информации, че аржентинският стрелец е желан от Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед. През последните месеци той беше свързван още с Атлетико Мадрид и Челси, но от "Джузепе Меаца" нямат намерения да се разделят с него. Тохир беше категоричен още, че и Иван Перишич няма да напуска "нерадзурите" през летния трансферен прозорец.

"Искахме да се класираме за Шампионска лига, но участието ни в Лига Европа не е катастрофа", заяви Тохир пред Corriere dello Sport. "Щеше да е проблем, ако изобщо не участвахме в турнирите. Но сме там и няма да продаваме ключови играчи. Може да се разделим с двама – трима, но не повече".

"Футболисти като Икарди, Перишич и Миранда са сред най-ценните ни и няма да си тръгват. Имаме стратегия и се нуждаем най-малко от 16 състезатели на високо ниво", добави Тохир.

Накрая той заяви, че звездата на Лацио Антонио Кандрева не представлява интерес, защото няма на чие място да играе. "Имаме Икарди, Перишич, Едер, Паласио, Биабиани, Йоветич", уточни бизнесменът.